In judetul Neamt mai sunt astazi doar 4 cazuri de infectare cu Sars Cov, insa chiar si asa, starea de alerta pe baza careia se pot face afaceri grase cu materiale sanitare si se pot angaja piloși de partid in diverse institutii, ramane in vigoare. In vigoare ramane si obligativitatea purtarii mastii in magazine, in piețe, targuri si oboare si in locuri aglomerate.

Dintre cele 4 cazuri, unul este in Piatra Neamt, municipiu resedinta de judet, cu o populatie de peste 100.000 de oameni. Celelalte 3 cazuri sunt tot in orase: Bicaz si Roznov. Prin urmare, Sars Cov2 a disparut cu totul din Roman si din Targu Neamt, dar si din tot mediul rural, unde se inregistreaza cea mai mica rata de vaccinare.

Si la nivel national se inregistreaza o scadere drastica a infectarilor. De zile intregi, in aproape jumatate dintre judete nu s-a mai raportat niciun caz nou de imbolnavire. Astazi, in 19 judete nu s-a raportat niciun caz, in 15 judete s-au raportat intre 1 si 3 cazuri, iar in restul judetelor s-au raportat intre 3 si 7 cazuri. In Bucuresti erau inregistrate astazi, 14 noi imbolnaviri.

In conditiile date, aceste cifre nici nu ar mai trebui raportate zilnic, iar autoritatile ar trebui sa aiba cu totul alte preocupari. Totodata, continua si campania agresiva de indemn la vaccinare si de înfricoșare a populatiei cu stiri care de care mai alarmiste, in presa care anul trecut a incasat zeci de milioane de euro de la Guvern.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.