De aproape doua luni de zile, in judetul Neamt nu mai putem spune ca avem epidemie de Coronavirus, intrucat incidenta este aproape ZERO si mai exista doar cateva cazuri de persoane infectate (intre 5 si 10), iar zile la rand, se raporteaza ZERO noi imbolnaviri. Dar chiar si asa, Politia Neamt emite zilnic comunicate de presa in care anunta cu surle si tobe cum sute de politisti vegheaza la combaterea raspandirii bolii, adica se fac controale la masti, se organizeaza filtre, se fac descinderi prin restaurante si pe terase.

De exemplu, ieri, 28 iulie, IPJ Neamt a anuntat ca in 24 de ore, 200 de politisti si jandarmi au luptat pe brânci prin judet cu pandemia disparuta, sau intrata in pauza, cum ni s-a spus de la Cotroceni. În conditiile in care MAI se confrunta cu cel mai grav deficit de personal din ultimii 30 de ani, politistii sunt pusi sa combata un virus disparut.

Iata comunicatul Politiei Neamt:Pentru prevenirea și limitarea riscului de răspândire a virusului SARS-CoV-2,  peste 200 de polițiști, jandarmi și polițiști locali, împreună cu celelalte instituții implicate, au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă măsurile de protecție sanitară la nivelul județului Neamț.

Au fost organizate 6 acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate zonele aglomerate, restaurantele și localurile publice, centrele comerciale și mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea şi combaterea pandemiei de Covid-19.

În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 4 societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 17 mijloace de transport, fiind legitimate 209 persoane.

Ionut CORFU

1 COMENTARIU

 1. Yeap. E o acțiune eficienta, binevenita, și foarte necesară .
  Como se dice la noi la Romania, dat sare la barzoi sau frecție la piciorul de lemn .
  Pe vremea mea era sperietoarea numarul 1 o unitate de educare reeducare a militarilor la Caracal ( unde altundeva), nu, supranumita Batalionul disciplinar .
  Acțiuni de genul miliției din zilele astea erau și acolo!
  Par exemple, plutonul 1 era pus sa sape un șanț de aici și până colo .
  Plutonul 2 venea după aia și astupa șanțul respectiv .
  A doua zi, compania 1 mergea la tragerea de infanterie cu armamentul ușor .
  Nu putea însă lua celebrul calificativ Fb, dintr-un motiv atât de omenesc însă.
  Pentru că mergea acolo, dar fara armamentul din dotare ?
  Urma compania a doua la rând nici ei nu făceau mare brânză însă, deși aveau armamentul din dotare, nu era ședința necesara pentru ea, ci ședința de aruncare a grenadei ofensive .
  Ați ghicit, nu aveau nici o grenadă la ei?
  Urma ziua de tencuit corpul de gardă fără ciment, de prășit porumbul pentru Gaz ul armatei a 3 a Craiova fără sape, și forțarea cursului de râu cu blindatele, dar fara tancuri .?
  Altădată discutam despre permisiile pe hartă, pescuitul sportiv in chiuvete, școală pentru mecanici conductori Tab- uri cu valizele pe sub paturi, unde fiecare avea rolul său bine definit!
  Mecanicul conductor făcea vrum vrum, trăgătorul de pe mitraliera MTB făcea taca tacă tacă, iar comandantul și servantul se țineau de dunga patului ca sa nu se răstoarne când Tab- ul trecea pe teren accidentat !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.