Mai multe actiuni de depistare a celor care fura arbori din padurile nemtene s-au desfasurat in acest week-end, cu rezultate remarcabile. In urma acestor verificari ale politistilor insotiti de padurari din mai multe ocoale silvice au fost prinsi cu busteni fara documente nu doar nemteni, ci si ieseni si bucuresteni, semn ca aria de actiune a celor care fura arbori s-a cam restrans de cand a intrat in vigoare radarul padurilor. Au fost confiscati in total aproape 50 metri cubi de lemn, ceea ce inseamna 30.000 lei prejudiciu, insa este vorba de un prejudiciu teoretic, pentru ca lemnele s-au intors in custodia ocoalelor silvice din care au fost taiate.
Cea mai mare captura este cea facuta vineri, 17 octombrie, in comuna Ceahlau, acolo unde politistii au gasit intr-o parcare un autotractor cu semiremorca plina de busteni, dar fara documente.

Elena Bulgarea – Ofiter de presa IPJ Neamt
„In ziua de 17 octombrie 2014, in jurul orei 20, politistii din cadrul PP Ceahlau au identificat intr-o parcarea de pe raza localitatii un autotractor ce avea incarcat in semiremorca material lemnos, iar in urma verificarilor efectuate de politisti si de inginerii silvici, s-a stabilit ca autovehiculul era incarcat cu 39,47 metri cubi cherestea rasinoase, iar la data de 17.10.2014, in jurul orei 19, o societate din Grinties, a expediat materialul lemnos cu autovehiculul depistat, fara a emite documente de transport. Administratorul societatii a fost sanctionat contraventional cu amenda de 2.000 lei, conform art.19 din Legea 171/2010, iar politistii continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunilor de fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals”

Lemnul, in valoare de 24.000 lei, a fost confiscat si predat in custodia Ocolului Silvic Poiana Teiului.
O actiune tematica au derulat vineri si sambata si politistii de la Sectia Rurala Sagna impreuna cu padurarii de la Ocolului Silvic Horia. Primul prins cu lemne furate a fost un barbat de 44 de ani, din Pipirig, care a fost depistat cu 2,6 mc de cherestea de brad intr-o autoutilitara pe DJ 207A, la Lutca, in dupa-amiaza zilei de vineri, 17 octombrie. De asemenea, sambata, in jurul orei 11,15, echipele de control au depistat tot pe DJ 207A, intre localitatile Bira si Sagna, un barbat de 55 de ani, din Iasi, care transporta cu un autoturism cantitatea de 2,20 mc de lemne de foc fara aviz de insotire.
Politistii de la Grinties s-au mobilizat sambata seara si impreuna cu lucratorii de la Ocolul Silvic Poiana Teiului au derulat o actiune de prevenire si combatere a delictelor silvice si de protejare a fondului forestier. Astfel, pe DN 15 a fost depistat un tanar care transporta cu un tractor 2,29 mc de lemn rasinoase fara acte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.