Timp de trei zile, judetul Neamt se afla sub avertizare meteo de canicula. In cursul zilei de marti conducerea Primariei Piatra Neamt a fost avertizata de cresterea accentuata a temperaturilor in intervalul 12 – 14 august dar si de cresterea gradului de disconfort termic, in municipiul resedinta de judet temperatura la orele amiezii ajungand pana la 35 – 36 de grade Celsius.
Primaria Piatra Neamt a semnat conventii cu toate farmaciile din orasul Piatra Neamt, pentru acordarea primului ajutor persoanelor afectate de temperaturile ridicate anuntate pentru aceste trei zile. Toate unitatile au aer conditionat, astfel incat cetatenii care se regasesc pe strada la orele amiezii si nu numai, pot intra sa bea un pahar cu apa si sa se racoreasca in conditii optime.
Nu numai administratia locala trebuie sa indeplineasca astfel de proceduri atunci cand vine vorba de canicula. Potrivit legii, agentii economici angajatori trebuie trebuie sa ia masuri prin care sa asigure ventilatia la locurile de munca, sa reduca ritmul activitatilor fizice, sa alterneze efortul dinamic cu cel static si perioadele de munca sa alterneze cu cele de repaus. Salariatii pot primi pana la 4 litri de apa per om, per schimb, echipament de lucru adecvat, acces la dusuri.
Daca temperaturile extreme se mentin pe o perioada de cel putin doua zile consecutiv si angajatorii nu pot asigura conditiile prevazute, vor dispune, de comun acord cu reprezentantii sindicatelor sau cu reprezentantii alesi ai salariatilor, dupa caz, masura reducerii duratei zilei de lucru, esalonarea pe doua perioade a zilei de lucru, pana la ora 11,00 si dupa ora 17,00 sau intreruperea colectiva a lucrului cu asigurarea continuitatii activitatii in locurile in care aceasta nu poate fi intrerupta, potrivit acelorasi norme legale.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.