Organizația Municipală PSD Piatra Neamț și Organizația de Femei PSD a municipiului Piatra Neamț au omagiat, astăzi, 4 martie 2019, personalitățile feminine care au avut o contribuție specială și au marcat istoria urbei pietrene, se arata intr-un comunicat de presa al PSD Piatra- Neamt.

Printre reprezentantele care „au făcut“ istorie în Piatra Neamț și pe care doamnele social-democrate le-au omagiat, astăzi, în cadrul unui simpozion, se numără Elena Cuza, Sidonia Hogaș, Iulia Hălăucescu, Elena Niță Ibrian, Tereza Gogu și Tatiana Antonovici.

Florentina Moise, președinta Organizatiei de Femei PSD Piatra- Neamt si directoarea Casei Corpului Didactic Neamt, a punctat importanta femeilor in societate, amintind contributia acestora, pe intreg parcursul istoriei. ”Voi așterne descrierea acestui eveniment sub un motto: ,,Femeia este primăvară lumii!”, tocmai pentru a motiva de ce am ales să celebrăm într-un astfel de context ideea de complexitate regăsită în femeie. 

Împreună cu valoroasa mea prietenă și colegă de organizație PSD Piatra- Neamt, Luminița Varlan, am gândit un scenariu care să marcheze nu numai etica feminină dar și decriptarea contribuției femeii pe întreg parcursul istoric pe care aceasta l-a marcat. Fie din vocatie, fie din principiu, fie din spirit al renașterii la bine, frumos, suav și trainic. Așa cum pământul se impodobeste primăvara cu întreaga simfonie de culori si parfumuri oferite de flori, aidoma și femeile dau frumusețea lumii prin arta pe care o aleg a se impodobi, lăsând în urma lor acte demne de gravat în memoria fiecaruia dintre noi.

Pentru noi sunt exemplu, poate pentru alții au devenit muze care au inspirat, încă din antichitate, poeți, mari creatori sau oameni ai cifrelor. Închei cu un îndemn, acela că femeii îi șade tare bine să rămână femeie. Este cel mai sfânt și cel mai înălțător rol: să mângâie suflete, să aline durere, să bucure inimi și să perpetueze omenirea, cu grația și iubirea divină!”, a declarat Florentina Moise (foto- stanga).

WhatsApp Image 2019-03-04 at 18.04.59(1)

În preajma zilei de 8 martie, în frumosul început de primăvară de care ne bucurăm cu toții, am considerat potrivit să prezentăm într-un cadru special personalitățile feminine care au avut o contribuție semnificativă în diverse domenii, reușind să «scrie» istorie în municipiul Piatra Neamț. Cum comunitatea pietreană a dat, de-a lungul timpului, nume «grele» în toate domeniile, am identificat câteva vârfuri dintre femeile care au excelat în literatură, arte, sănătate, învățământ, istorie, fără a avea pretenția de a fi exhaustivi! Momentul pe care l-am gândit a-l realizat astăzi, 4 martie 2019, a presupus omagierea rolului jucat de femeie în comunitate“, a declarat Luminița Georgeta Vîrlan, președinte al Organizației Municipale PSD Piatra Neamț.

fm

La eveniment au fost invitate membre și simpatizante social-democrate.

În semn de respect pentru ceea ce reprezintă fiecare dintre femei în viața de zi cu zi, organizatoarele simpozionului – Luminița Georgeta Vîrlan și Florentina Moise (președinte al Organizației de Femei PSD Piatra Neamț) au oferit flori doamnelor prezente la eveniment, se mai arata in comunicatul PSD Piatra- Neamt.

ps

Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.