In premiera pentru comuna Bodesti, sambata (18 noiembrie) localitatea va gazdui un turneu de rugby- fete cu varste cuprinse intre 10 si 14 ani.

Competitia va marca si aniversarea clubului Venus RIFIL care chiar astazi (15 noiembrie) implineste 26 de ani de existenta, o varsta apreciabila in conditiile in care sportul este tot mai putin sprijinit de autoritatile centrale.

Va fi o competitie tip turneu careia eu i-as spune sarbatoarea rugby-ului nemtean la care vor participa aproximativ 80 de copii de la cinci echipe. Avem oaspeti de la Brasov si de la Iasi. Fetele noastre (n.n. Mâtzele negre) sunt din Roznov, Zanesti, Podoleni, Bodesti, Negresti si Piatra-Neamt. Pentru aceste varste, meciurile au 2 reprize a cate 7 minute. In total, sambata vor fi cam 6 meciuri si toti sportivii vor primi medalii, diplome si cadouri surpriza”, a declarat profesor Eusebiu Popa, cel care a infiintat clubul si care este singurul profesor din judetul Neamt cu specializare rugby.

Ne-am oferit tot sprijinul pentru organizarea acestui turneu pe stadionul din Bodesti, mai ales ca la Venus RIFIL sunt si sportive din comuna noastra. Invit pe toti iubitoriii de sport sa vina sambata de la ora 12 la Bodesti pentru a vedea evolutia acestor copii pasionati. Rugby nu este un sport usor si copiii care fac asta, cu atat mai mult fetele, trebuie incurajati si apreciati”, a spus Marinel Barna, primarul comunei Bodesti.

In fiecare an se fac astfel de turnee in comunele din Neamt, anul aceta venind randul comunei Bodesti sa fie gazda.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.