Averile nedeclarate ale celor care “canta” manele, au inceput sa iasa la iveala, dupa conatroalele ANAF. Verificarile in cazul manelistilor, au inceput acum doi ani si deja, primele rezultate incep sa se vada.

Doar într-o lună, inspectorii ANAF au dat de peste 2 miliarde şi jumătate de lei, bani nedeclaraţi la Fisc, de către manelişti, interlopi, cămătari, dar şi politicieni, oameni de afaceri şi vedete.

Pana acum, au fost verificate peste 300 de persoane. La 18 dintre ele, se poate spune clar, ca au fost gasite venituri care nu pot fi justificate, de aproape 4,5 milioane de euro de persoana. Alti 35 apar cu sume intre 10 si 20 de milioane de lei, 48 – intre 5 si 10 milioane, si 118 – intre 1 milion si 5 milioane de lei. Nu este vorba de toata averea lor, ci de diferente ce nu pot fi justificate. Estimarile ANAF, arata ca cle 300 de persoane nu pot justifica aproape 600 de milioane de euro. Daca in urma verificarilor se va stabili ca acesti bani n-au fost declarati, ei vor fi impozitati cu 16%, asta insemnand ca la bugetul statului vor intra 100 de milioane de euro.

Si asta nu e tot. Inspectorii ANAF vor verifica si rudele manelistilor suspecti: soţul, soţia, copilul, nepotul sau părinţii.

Verificarile vor mai dura intre sase luni si un an, iar daca vor exista suspiciuni ca averile nedeclarate au fosr mutate in afara tarii, se vor cere informatii de la statele respective. Din cei peste 300, cei mai multi sunt din Ilfov, Bucuresti, Suceava, Buzau si Tulcea.

Deocamdată, Fiscul nu le-a facut publice numele, nici macar domeniile de activitate. In final, vor fi verificati 7.897 de romani care au vile, terenuri, conturi impresioante la banci, masini scumpe sau yahturi, desi veniturile lor nu ar justifica asemenea averi.

Ionut Corfu

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.