Locuitorii cartierului Speranta din Piatra Neamt ar putea avea parte de o gradinita si de o scoala, ambele functionale, conform municipalitatii pietrene. Viceprimarul Aurelia Simionica a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, ca in anul 2015 constructia celor doua institutii va fi gata, iar holurile acestora vor fi populate de copiii din zona.

Aurelia Simionica – Viceprimar Piatra Neamt
“Ieri am avut o sedinta de consiliu local in care consilierii locali au aprobat reluarea lucrarilor pe scoala si gradinita din Speranta, unde prin Ministerul Dezvoltarii s-a redeschis finatarea. In aceste zile am demarat inclusiv procedura de achizitii pentru demararea lucrarilor. Speram ca aceasta procedura sa se incheie cat mai repede, si pe baza documentatiei care in momentul de fata se constituie in Primarie, sa obtinem finantarea in asa fel incat, la inceputul anului scolar 2015 – 2016, scoala si gradinita sa fie functionale.”

Cele doua proiecte au fost incepute cu ani in urma, insa lucrarile au stagnat din cauza lipsei de fonduri. Pentru teminarea constructiilor, Ministerul Dezvoltarii Regionale ar urma sa aloce o suma de 2,5 milione de lei.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.