Inca doua femei au cazut in plasa escrocilor prin metoda ”accidentul”, in ultima saptamana, informeaza IPJ Neamt. Cele doua victime au 71 si 82 de ani si au dat escrocilor peste 9.000 de lei, insumat.

”Două sesizări privind săvârșirea infracțiunii de înșelăciune prin metoda Accidentul au fost înregistrate saptamana trecuta de IPJ Neamț, prejudiciul creat fiind de peste 9000 de lei.

În urma cercetărilor efectuate de polițiști, s-a stabilit că persoanele vătămate, două femei de 71 și 82 de ani, au fost apelate, în cursul nopții, pe telefonul fix de către o persoană necunoscută, care s-a recomandat a fi ginere, respectiv avocat. În ambele situații persoana necunoscută, sub pretextul implicării rudelor victimei într-un accident rutier, au solicitat bani pentru soluționarea favorabilă a cazului, convorbirea telefonică nefiind întreruptă de apelant și durând circa o oră şi 30 minute.

În tot acest timp o altă persoană de sex masculin s-a prezentat la locuințele persoanelor vătămate, care au înmânat sumele de bani, creându-se astfel un prejudiciu de peste 9000 de lei. Polițiștii au fost sesizați despre cele două situații după aproximativ 6 ore, iar cercetările au fost imediat demarate pentru identificarea autorilor și tragerea lor la răspundere penală pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

Având în vedere perioada premergătoare a vacanței de vară și a faptului că, în acest timp, majoritatea celor plecați în străinătate aleg să se întoarcă în țară, vă recomandăm ca, atunci când sunteți anunțați despre producerea unui accident rutier în care au fost implicați cei dragi, să luați legătura cu membrii familiei pentru a verifica informația.

Nu daţi curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute în toiul nopții, cu atât mai mult nu înmânați bani necunoscuților, care pretind că sunt avocaţi şi vă reprezintă rudele „implicate în accidentul rutier”. Anunțați, în scurt timp, poliția despre orice tentativă de săvârșirea a unei astfel de infracțiuni!”

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.