Alertele cu urși la Poiana Teiului, încep să devină ceva obișnuit, la ordinea zilei, în timp ce Prefectura Neamț nu comunică nimic oficial pe acest subiect. În această seară, populația din comună a fost din nou avertizată prin mesaj Ro Alert, asupra prezenței un urs în zona Mănăstirii Petru Vodă. ”La ora 20:11 a fost semnalată prezența unui urs în apropierea drumului către Mănăstirea Petru Vodă, în comuna Poiana Teiului. A fost transmis RO-ALERT” a anunțat ISU Neamț.

În această săptămână, nu mai puțin de 3 gospodării au fost atacate de urși, sălbăticiunile omorând animale domestice provocând și distrugeri importante. Evident, în comună s-a instalat panica, mai ales că autoritățile județene par a fi paralizate în fața acestui fenomen complet scăpat de sub control. Conform unor estimări, pe fondul interzicerii vînătorii, populația de urși din județul Neamț, ar fi de 5 ori mai mare față de normal.

Ursul a atacat din nou la Poiana Teiului. Strigăt de disperare către autorități: ”În fiecare seară ne culcam cu sufletul la gura”

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.