Încă o ”ctitorie” a lui Arsene, marca ”Fapte, nu vorbe”, este la un pas de dezastru. Pe drumul judetean dintre Izvorul Muntelui și Durău (DJ 155F), cunoscut si ca drumul Axial, se produc alunecări de teren.

Conform unor imagini primite in aceasta dimineata de la un participant la trafic, o cantitate mare de pământ de pe un versant, a ajuns deja pe partea carosabila, ocupând aproape in intregime un sens de mers, iar situatia poate degenera de la o ora la alta, dacă autoritatile (Prefectura, Politie, etc.) vor asista impasibile, așa cum au facut-o si pana astazi, de când pe acest drum se circula ilegal, la fel cum s-a circulat pe podul prăbușit de la Luțca.

Tvmneamt.ro a atras atentia in repetate randuri că pe Axial s-a dat drumul la circulatia publica in mod cu totul ilegal, pentru că drumul nu a fost niciodata receptionat, el fiind si in ziua de astazi un santier. Cu toate astea, in campania electorala din 2020, drumul a fost inaugurat cu mare fast de Arsene, alaturi de primari PSD și baloane roșii.

Lucrarile la drum au inceput pe repede înainte din considerente pur electorale, trecandu-se direct la refacerea părtii carosabile, desi era nevoie mai întâi de lucrari ample de corectare a torentilor, acestia fiind principala cauza a distrugerii drumului. Dar lucrarile de corectare a torentilor ar fi durat aproximativ 5 ani de zile. Era prea mult pentru calculele electorale ale PSD, care voia neaparat să puncteze ceva in campania electorala din 2020. Așa că in locul unei lucrari ca la carte, s-a mers pe varianta cea mai simplă si mai păguboasă, exact ca in cazul podului de la Luțca. Și tot ca la Luțca, si pe Axial, Arsene a făcut zeci de vizite, cu alai și tonomate PSD, cu mii de poze și clipuri video cu filmari din drona, plus zeci de articole plătite în presa de propaganda controlată de PSD.

În iulie 2021, drumul a fost blocat pe ambele sensuri, după ce torentii lăsati de izbeliste s-au revarsat in urma ploilor. Nici atunci, nicio autoritate din judetul Neamt nu a reactionat, desi se stie că drumul nu este finalizat si nu se poate circula pe el in siguranta, acesta fiind de fapt închis circulatiei publice.

In urma cu peste o luna de zile, tvmneamt a transmis către CJ Neamt o solicitare prin care am cerut lămuriri asupra situatie actuale a drumului (daca au fost receptionate lucrarile între timp si cine a dat ordin să se circule pe drum), insa nu am primit un raspuns nici pana astazi, termenul legal fiind de 30 de zile.

În urma cu peste doua luni de zile, tvmneamt a adresat aceleasi intrebari prefectului PSD Adrian Niță, dar nici de la el nu am primit niciun răspuns, semn că subiectul este extrem de sensibil.

Un timp, după inaugurarea electoral-ilegală făcută de PSD-isti, Politia Neamt a aplicat amenzi soferilor care intrau pe drum, insa după un timp, au uitat că nu este deschis circulatiei publice.

Iata că astăzi, pe Axialul care a costat 10 milioane de euro prin PNDL, este pe cale să se repete dezastrul de la Luțca. Să sperăm că de data asta nu va fi și cu victime și asteptăm cu interes reactia autoritatilor care pana astazi au inchis ochii și s-au făcut că nu văd semnalele de alarma trase de tvmneamt. Evident, rămânde de văzut și ce reactie vor avea anchetatorii, care ar trebui sa investigheze ce fel de lucrari s-au făcut acolo, dacă o ia pamantul la vale peste zidurile de protectie. Asta… ceva mai încolo, după ce termina ancheta de la Luțca.

Vezi si

Gogoși PSD! Axialul se mai deschide o dată, tot ilegal. Ce riscă șoferii care se aventurează pe drum

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Ar fi bine daca ati face o investigatie si pe drumul catre Bisericani, sa vedeti ce muntibde bani s-au bagat si prin PNDL si de la CJ. Si la prima ploaie a luat-o la vale, CJ-ul explicand ca…a plouat. Dupa milioane de lei bagati acolo. Si vedeti si cine e proiectantul, ca si la cazul Lutca. Evident, facut de Ginel.

  2. nu e singurul loc de pe axial cu probleme. maluri întregi, cu copaci cu tot o iau la vale. nu departe de schitul Cerebuc în șosea a apărut o falie, în apropierea unui podeț, prag care se tot mărește.
    doar comuniștii au făcut ce trebuie pe acel drum: au susținut cu ziduri de piatră malurile dinspre munte. zidurile pe care nu le-au dărâmat marii ctitori ai zilelor noastre se văd și acum. și rezistă.
    dacă vor veni zăpezi, copacii încărcați se vor prăbuși pe carosabil, cum s-a mai întâmplat deja.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.