Dupa locul de joaca de 91.000 de euro, in strandul din Piatra Neamt se mai face inca un loc de joaca, de data asta de 14.000 de euro.

Saptamana trecuta a fost veselie mare pe capul primarului Carabelea, dupa ce in strandul din Piatra Neamt, unde oricum existau inca doua locuri de joaca, a fost deschis un nou loc de joaca, de data asta mai mare, mai frumos si foarte scump. A fost fotografiat din toate unghiurile, a fost filmat si din drona, ba chiar primarul celor 7.000 (de voturi) si-a facut si un selfie. In acelasi timp se prabusea o bucata din podul de la piata centrala, dar asta e mai putin important, facem altul mai frumos. Dar nu pod, ci tot loc de joaca.

Conform datelor furnizate de Primaria Piatra Neamt, locul de joaca (cel deschis duminica trecuta) a costat 91.000 de euro si daca ar fi sa ne luam dupa viceprimarul USR, e ceva ce nu s-a mai vazut in toata Romania. Probabil si din cauza ca a fost cumparat de la o firma din Germania (Justin`s Design gmbh- Stuttgart), cu sucursala la Oradea, asa ca s-ar putea ca la Piatra Neamt, copiii sa se joace intr-un loc unicat chiar in Europa de Est. Si asta gratie administratiei Carabelea care in rest, se lauda cu proiectele fostului primar, si sub care, orasul incepe sa semene tot mai mult cu o comuna fără primar. Fără să ne lansam in speculatii asupra pretului (ca o fi prea mare, mic sau corect), daca asta era investitia de care avea nevoie acum Piatra Neamt, inseamna ca profesorii de la facultatile de Administratie Publica, pot sa-si caute altceva de lucru, pentru ca aceasta disciplina tocmai a fost reinventata la Piatra Neamt.

Si asta nu e tot. Astazi, primaria a transmis un comunicat de presa in care anunta ca in strand se va mai construi un loc de joaca (al 4-lea), denumit pompos, parc de aventura. ”Municipiul Piatra-Neamț va avea o zonă de agrement tip aventura parc în Ștrandul Tineretului. Săptămâna aceasta a fost semnat contractul cu firma care urmează să execute construcția, urmând ca în cel mai scurt timp să fie dat ordinul de începere a lucrărilor. Parcul va fi compus din 2 trasee de aventură (pe grupe diferite de vârstă), 2 trasee de tiroliană, o zonă de slackline, 2 zone de leagăne și o zonă de cățărat pentru copii cu vârsta de maximum 6 ani”, transmit edilii.

Parcul de aventura este de fapt tot un loc de joaca, pentru ca este destinat doar copiilor, fapt care reiese cat se poate de clar din comunicatul primariei. Acesta costa 68.918 lei cu tot cu TVA, adica 14.000 de euro. Potrivit primarului Carabelea, investitia deloc de neglijat, fae parte dintr-o strategie de dezvoltare a infrastructurii de agrement din Piatra Neamt. ”Primul traseu de aventură, dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani va avea 7 segmente distincte, respectiv punți suspendate realizate din materiale diverse și lungimi de la 7 la 17 m și un pod tibetan. Cu lungimea de 13,6 m. Cel de-al doilea traseu de aventură este dedicat copiilor cu vârste peste 6 ani și va fi format din 9 segmente distincte: pasaje de cățărare, punți suspendate, segmente de parcurs acrobatic. Pe lângă aceste trasee parcul va mai cuprinde un tronson de slackline pe 13,5 m, o zonă cu mai multe tiroliene scurte, 2 zone cu diferite tipuri de leagăne (cu șezut de plastic fără spătar, leagăne cu spătar tip ”baby”, leagăne cuib, leagăn tip ”stepper”) și o zănă de cățărat pentru copiii de 3-6 ani. Toate elementele vor fi realizate conform standardelor internaționale de siguranță.

„Așa cum am promis, dezvoltăm infrastructura de agrement din Piatra-Neamț pentru a oferi modalități cât mai diverse pentru petrecerea timpului liber pentru pietreni și turiști. Am început cu noul loc de joc, urmează aventura parc și vom continua procesul de modernizare și reamenajare a ștrandului astfel încât acesta să devină un spațiu tot mai atractiv, sigur și civilizat” a declarat primarul Andrei Carabelea.

            Terenul pe care va fi amenajată zona de agrement are o suprafață de 2100  mp, este proprietatea municipiului Piatra-Neamț și este în prezent liber de construcții, fiind acoperit în cea mai mare parte de arbori și vegetație spontană (spațiul verde situat vizavi de noul loc de joacă). Termenul de realizare a construcției este de 30 de zile de la ordinul de începere a lucrărilor. Astfel, estimăm că noul aventura parc va putea fi dat în folosință la începutul lunii octombrie. Lucrarea va fi executată de SC Mountain SRL, valoarea contractului fiind de 57915,80 lei fără TVA”, se mai arată in comunicatul Primariei Piatra Neamt.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.