In timp ce agenda publica este suprasaturata cu razboiul din Ucraina, în Romania s-a mai facut un pas spre dictatura, de data asta chiar in Parlament, institutia de baza a democratiei.

Camera Deputaților, în calitate de cameră decizională, a votat luni un proiect de lege care incriminează instigarea la ură împotriva unei persoane sau a unui grup pe motiv de apartenență politică.

Proiectul care l-ar face invidios chiar si pe Putin, a fost initiat si adoptat de parlamentarii coalitiei de guvernare, PSD-PNL-UDMR.

Daca legea va intra in vigoare, cei care vor critica public un partid sau un politician membru al unui partid (inclusiv sau mai ales jurnalistii), se va putea considera ca instigă la ura pe criterii de apartenenta politica si vor putea fi condamnati la inchisoare. Asta, pentru ca in Codul Penal nu exista nicio definitie pentru o asemenea infractiune, ceea ce inseamna ca ramâne la aprecierea instantei să decida dacă ”făptașul” a instigat sau nu la ura impotriva politicienilor.

Proiectul de lege avea ca scop inițial punerea în acord a Codului Penal cu o directivă privind discriminarea pe criterii etnice, de rasă sau de sex. Însa un amendament introdus hoțește de deputata Laura Vicol (PSD- cunoscuta si ca ”avocata săgeata interlopilor”), șefa Comisiei Juridice din Camera Deputaților, incriminează și delictul de opinie pe motiv de apartenență politică și prevede pedeapsa cu închisoarea până la 3 ani.

Proiectul de lege urmeaza sa mearga la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare, insa parlamentarii USR vor sesiza CCR, a declarat pentru G4Media deputatul Mihai Badea.

Reamintim ca in aceste zile se pune la cale inca un plan de reducere la tacere a presei, prin crearea unei asa-zise platforme care va identifica stirile false sau opiniile proPutin pe site-uri, bloguri si pe retelele de socializare. Actiunea pur stalinista, este coordonata de Raed Arafat si DSU. Detalii in articolul de mai jos:

În numele luptei cu Putin, minoritarul obraznic Arafat vrea stalinism în România: cenzurarea presei

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.