Svetofor, unul dintre cele mai mari lanțuri de magazine de tip hard-discount din Rusia, are in plan deschiderea unui supermaket si la Piatra- Neamt, anunta economica.net. Dupa retailer-ii din occident si dupa africanii de la Nepi care detin Shopping City, este si randul rușilor sa investeasca in capitala judetului Neamt.

Svetofor deschide primul sau magazin din Romania, vineri (26 octombrie), la Snagov. Magazinele din Romania vor functiona sub denumirea MERE, iar cel ce la Snagov a fost deschis cu o usoara intarziere, o luna fata de data planificata. Magazinul de la Piatra- Neamt ar fi trebuit sa se deschida pana la sfarsitul anului 2018, insa probabil ca si acest termen se va decala.

Conceptul Mere presupune magazine cu suprafeţe între 800 şi 1.200 de meti pătraţi, în spaţii închiriate, situate la periferia oraşelor medii şi mici unde populaţía are un potenţíal financiar scăzut. Magazinele vor comercializa în jur de 800 de sku-uri (produse), din care aproximativ 30% non alimentare, produse fabricate în România şi de import. De asemenea, lanţul rusesc va comercializa în mare parte produse necunoscute până acum publicului român, sau mai puţin cunoscute. Retailerul nu va pune pe rafturi mărci private ca restul hard-discounterilor. “Avem mărci necunoscute sau mai puţin cunoscute publicului din România, ori sub-branduri ale producătorilor mari (produse mai puţin listate ale producătorilor mari n. red.). Vom avea şi branduri, dar acestea intră la noi în magazine în condiţii speciale, cu minus 40% reducere faţă de preţul normal. Mai sunt capete de stoc. Produsele pe care le avem sunt în mare parte fabricate în România, dar avem şi câteva SKU-uri din Ucraina, Republica Moldova, Ungaria, Germania, de unde avem detergenţi, spre exemplu, sau Turcia, de unde provin unele dulciuri. Distribuitorii pe care i-am ales până acum sunt români, chiar dacă aduc şi produse importate, cu acoperire naţională pentru că următorul magazin va fi la Braşov, destul de departe de Snagov”, mai spune Vasile, potrivit căruia sunt mulţi distribuitori care nu au fost ofertaţi încă de concurenţă, mai precizeaza economica.net

Rusii spera sa ajunga la o retea de minimum 50 de magazine in Romania si pe langa Piatra- Neamt, planuiesc sa deschida urmatoarele magazine la Brasov, Suceava si Tecuci.

Din cate se vede, in Piatra- Neamt pare sa existe o putere de cumparare destul de mare, in ultimii ani, orasul fiind asaltat de marile lanturi de magazine. La aceasta ora, in Piatra- Neamt exista doua mall-uri si aproximativ 10 astfel de magazine, iar in perioada urmatoare se anunta deschiderea a inca cel putin 3 supermarket-uri, cu tot cu cel al Svetofor.

Svetofor, cu peste 800 de magazine de tip discount în Rusia, este prezent şi pe pieţele din Kazahstan, Belarus și China. Pe plan local are ca principali competitori nemţii de la Lidl şi de la Penny Market.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.