In aceasta vara, incendiile de miriste par a fi la ordinea zilei si consuma resurse cu nemiluita, aproape zilnic, pompierii fiind nevoiti sa intervina la astfel de evenimente, unele provocate intentionat, altele accidental.

Desi este interzisa prin lege incendierea miristilor, iar pompierii au facut informari prin presa si prin primariile localitatilor referitor la acest aspect, pare ca nimanui nu-i pasa.

Joi, 25.08.2016, la ora 21:43, Dispeceratul ISU-SAJ Neamț a fost anunţat, prin apel la „112”, despre izbucnirea unui incendiu de vegetație uscată din satul Stejaru, comuna Ion Creangă. La locul indicat s-au deplasat 6 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de pompieri Roman cu o autospecială de stins incendii. Pompierii au lichidat incendiul, în urma căruia au ars cca. 150 mp vegetație uscată. Cauza probabilă a incendiului: foc deschis.

Un alt incendiu de miriste a fost anunţat prin apel la „112”, în satul Topolița, comuna Grumăzești. La locul indicat s-au deplasat 5 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de pompieri Târgu Neamț cu o autospecială de stins incendii. Pompierii au lichidat incendiul, în urma căruia au ars cca. 2 ha miriște. Cauza probabilă a incendiului: foc deschis.

Ionut CORFU

sursa ISU Neamt

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.