A fost dezastru ieri într-o gospodărie din comuna Pipirig, în urma unui incendiu izbucnit de la un coș de fum. 5 ore a durat intervenția pompierilor.

La ora 17:44 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu într-o gospodărie situată în localitatea Stânca din comuna Pipirig.

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Pipirig (o autospecială de stingere) și Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț (5 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD).

La sosirea primelor echipaje de intervenție incendiul se manifesta generalizat într-o gospodărie, la acoperișul locuinței și la anexele gospodărești.

Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului aproximativ 5 ore. Au ars: acoperișul casei (construit din lemn și acoperit cu tablă) pe o suprafață de aproximativ 150 mp, acoperișul unei bucătării de vară pe o suprafață de 80 mp, anexele gospodărești construite din lemn și acoperite cu tablă cu o suprafață de aproximativ 200 mp, bunurile din interiorul anexelor (5 mc de lemn de foc, aparate electrocasnice, materiale textile etc) și s-au deteriorat tâmplăria din lemn aferentă locuinței, aparate electrocasnice, obiecte de mobilier și alte obiecte de uz casnic).

Coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile a fost cauza probabilă de producere a incendiului. Din fericire nu s-au înregistrat victime”, a declarat cpt. Irina Popa- ISU Neamț.

Alte două incendii s-au mai produs ieri, la Dragomirești și la Crăcăoani:

La ora 11:05, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o locuință din localitatea Mastacăn din comuna Dragomirești.

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Dragomirești și Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț.

La sosirea pompierilor incendiul se manifesta în interiorul bucătăriei cu posibilitatea propagării la întreaga locuință. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia a ars o hotă și s-au deteriorat bunuri din încăpere (aragaz, mașina de spălat și 20 mp din tavan).
Aparatul de gătit lăsat nesupravegheat a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

***

‘La ora 14:35 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată în comuna Crăcăoani. La locul solicitării s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Târgu-Neamț

Incendiul s-a manifestat în interiorul unei camere, la un perete, în apropierea sobei. Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars 5 mp dintr-un perete.

Coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile a fost cauza probabilă de producere a incendiului”, a mai transmis ISU Neamț.

I.C. (sursa foto- ISU)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.