O cladire apartinand unei firme din comuna Farcasa (firma care exploateaza si o cariera de piatra in comuna), s-a facut scrum in aceasta dupa-amiaza, in urma unui incendiu de proportii, izbucnit de la un cos de fum neizolat corespunzator. Cladirea adapostea un atelier de reparatii si un depozit pentru diverse materiale, inclusiv substante inflamabile. A existat si pericolul unei explozii, intrucat in interior erau 6 tuburi de oxigen. Incendiul a amenintat si o cladire administrativa dar si mai multe camioane.

”Prin apel la 112, în jurul orei 12:36, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la clădire P+1  a unui operator economic din comuna Farcașa.
Incendiul se manifesta generalizat, cu flacără deschisă, la o clădire P+1 construită din lemn (cu rol de atelier pentru reparații și spații pentru depozitare) cu posibilitatea propagării la o altă clădire cu rol administrativ și la mai multe camioane parcate în apropiere.

Până la sosirea forțelor de intervenție,  angajații de pe locul de muncă au evacuat din clădirea în care s-a produs incendiul 6 butelii de oxigen.

Pentru localizarea și lichidarea incendiului au intervenit trei echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD de la Garda 2 de Intervenție Poiana Teiului, un echipaj cu o autospecială de stingere de la Detașamentul Târgu Neamț, un echipaj de pompieri voluntari din cadrul SVSU Borca cu o autospecială de stingere și voluntari din cadrul SVSU Farcașa.

Incendiul a fost localizat și lichidat în limitele găsite. Au ars bunurile materiale din interiorul clădirii ( obiecte de mobilier,  scule, uleiuri etc). Coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile este cauza probabilă de producere a incendiului. Nu au fost victime”, a declarat lt. Irina Popa, purtator de cuvant ISU Neamt.

(sursa video si foto: martor)

In urma cu doi ani, la aceeasi firma s-a produs si un accident grav de munca. Detalii, in articolul de mai jos:

Accident de muncă la o carieră de piatră din Farcașa, bărbat rănit grav

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.