Un incendiu de proportii s-a produs ieri la Viisoara, comuna Alexandru cel Bun, unde o casa a ars din temelii. Interventia pompierilor a facut ca flacarile sa nu cuprinda inca o casa. ”Incendiul s-a propagat cu repeziciune din cauza vântului. Forțele de intervenție au localizat și lichidat incendiul în limitele găsite. Din interiorul construcțiilor, pompierii au evacuat patru butelii.

Au ars acoperișul casei pe o suprafață de 140 mp, anexele gospodărești cu o suprafață de 210 mp cu bunurile materiale aflate în interior, documente de identitate și 30 ml de gard din lemn.

Au fost salvate o casă construită din lemn și o anexă gospodărescă aflate la o distanță de aproximativ 6 m. Incendiul s-a produs cel mai probabil din cauza aparatatului de gătit lăsat nesupravegheat”, a declarat lt. Irina Popa, purtator de cuvant ISU Neamt.

La interventie a participat si un pompieri voluntar din Bicaz. Alexandru Sandu a observat la iesire din Piatra Neamt masinile de interventie, a mers dupa ele si s-a aruncat si el in lupta cu flacarile, alaturi de pompierii ISU. ”Membru în cadrul Serviciului  Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al orașului Bicaz din anul 2015, Sandu Alexandru este un om care iubește meseria de pompier.

De câte ori vede o mașină de pompieri în trafic, nu ezită să o urmeze la intervenție.
Ieri, în drum spre casă, la ieșirea din Piatra-Neamț, Alex a observat cum două autospeciale de stingere se deplasează către intervenție, așa că le-a urmat până în localitatea Viișoara.
Cum are mereu costumul pentru intervenție la el, s-a echipajpat și s-a prezentat la comandantul acțiunii pentru a participa la intervenție..Alex s-a alăturat colegilor de la Detașamentul Piatra Neamț intervenind alături de ei pentru stingerea incendiului.
Mulțumim Alex pentru implicare! Felicitări pentru curajul și dăruirea de care dai dovadă!”, a transmis ISU Neamt.

Proprietarul louintei, un barbat de 88 de ani, a fost salvat la timp de un politist de la rutiera din Bicaz (cunoscut si pentru alte astfel de interventii), care trecea intamplator prin zona. ”O persoană aflată într-un imobil cuprins de flăcări, în localitatea Alexandru cel Bun, a avut parte de un ajutor neașteptat din partea unui polițist care, deși se deplasa spre orașul Bicaz, a intervenit prompt și a evacuat-o din locuință.

Astăzi, 4 octombrie, în jurul orei 15.30, colegul nostru, agent șef de poliție Găboroi Ionuț din cadrul Serviciului Rutier Neamț, s-a aflat din întâmplare în apropierea imobilului unde a izbucnit incendiul.

Imediat, polițistul a pătruns în locuință pentru a vedea dacă sunt persoane, moment în care a observat că într-o anexă a imobilului se afla un bărbat, în vârstă de 88 de ani.

Acesta a evacuat persoana în cauză, care a fost preluată de un echipaj medical, constatându-se că nu a suferit leziuni.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț, care au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului.

Polițiștul și-a riscat viața și, fără să stea pe gânduri, a scos un om aflat într-o situație de risc, dintr-un imobil cuprins de flăcări, iar pentru asta îl felicităm!”, transmis IPJ Neamt.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.