Actualizare stire, 14 iunie- ISU Neamt: Noaptea trecută, în jurul orei 01:31, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o locuință particulară în comuna Zănești.

La locul evenimentului s-au deplasat pompierii militari din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț, cu patru autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, fiind solicitată și o autospecială de stingere din cadrul Detașamentului de pompieri Roman. Forțele profesioniste de intervenție au fost sprijinite și de Servviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Roznov, cu autospeciala de stingere din dotare și de membri ai SVSU Zănești.

Forțele sosite la locul evenimentului au constat că flăcările se manifestau la trei locuințe și mai multe anexe din lemn, care făceau parte din cele două gospodării. S-a intervenit, imediat, pentru localizarea incendiului și limitarea propagării la alte locuințe, aflate în vecinătate.

Ca urmare a producerii incendiului, au ars:
 Prima gospodărie – acoperișul locuinței și anexele din lemn, fiind salvate parterul și etajul locuinței;
 A doua gospodărie – au ars două locuințe, din care o locuință în totalitate, iar la a doua 4 camere cu bunurile din interior și acoperișul, fiind salvate alte trei camere. Cele două locuințe erau unite prin anexe realizate din lemn.
Suprafața totală a construcțiilor mistuite de flăcări este de aproximativ 500 metri pătrați.
Lupta salvatorilor cu flăcările continuă și în acest moment, după aproximativ 7 ore de intervenție.

Pompierii militari au evacuat din cele două gospodării în flăcări și 4 butelii de aragaz, evitând astfel o eventuală explozie.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,aparat de gătit(aragaz) nesupravegheat”.

Actualizare stire: La locul solicitarii s-au deplasat 5 echipaje de pompieri cu trei autospeciale de stingere cu apa si spuma, un autocamion de interventie si o ambulanta SMURD. Se deplaseaza si SVSU Roznov cu autospeciala din dotare. Nu sunt victime, anunta ISU Neamt.

Stirea initiala: 3 case sunt cuprinse de flăcări, la Zănești, în zona Fauri, susțin martori oculari care se află la fața locului, relateaza vestea.net.

Incendiul are loc pe o stradă paralelă cu șoseaua națională, în zona cuprinsă între Școala 1 și Moară (care aparține familiei primarului Filip).
Mai multe echipaje ISU au plecat din Piatra Neamț spre locul faptei și sunt acum în plină acțiune.
Flăcările sunt însă uriașe și e greu de crezut că mai pot fi salvate locuințele deja cuprinse de flăcări, potrivit sursei citate.

Incendiu de proportii la Zanesti. Martori: Ard 3 case (sursa video: vestea.net) Detalii, AICI

Publicată de TVMneamţ.ro pe Joi, 13 iunie 2019

Ionut CORFU (sursa foto so video- vestea.net)

 

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.