Cinci ore a durat interventia pompierilor la incendiul de noaptea trecuta la depozitul Maluco din Targu Neamt. Pierderile materiale sunt foarte mari, in incendiu fiind distrusa in totalitate cladirea, dar si materiale de constructie si piese auto, inclusiv acumulatori auto si anvelope depozitate in interior. Cauza incendiului nu a fost stabilita nici dupa 12 ore de la lichidarea incnediului, ceea ce inseamna ca pot fi elemente care sa conduca spre ipoteza ca ar fi fost vorba de o mana criminala, cercetarile fiind inca in desfasurare.

Comunicat ISU Neamt:

Luni, 08.10.2018, la ora 21:10, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență „112”, despre producerea unui incendiu la un depozit de materiale de construcţii şi piese auto în oraşul Tîrgu Neamţ, str. Obor. La locul evenimentului s-au deplasat trei echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentului de pompieri Tîrgu Neamț, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Forţele sosite la locul intervenţiei au constatat că flăcările se manifestau generalizat, la întreaga construcţie, pe o suprafaţă de aproximativ 500 metri pătraţi. Astfel, au fost solicitate la locul intervenţiei încă două echipaje de pompieri militari din cadrul Detaşamentului de pompieri Tîrgu Neamţ, cu două autospeciale de stingere şi un echipaj de pompieri din cadrul Detaşamentului de pompieri Piatra Neamţ, cu o autospecială de stingere.

Ca urmare a producerii incendiului, au ars depozitul de materiale de construcţii şi piese auto, realizat din structură de lemn cu învelitoare din plăci de azbociment, pe o suprafaţă de aproximativ 500 metri pătraţi, bunurile materiale din interiorul depozitului(materiale de construcţii pentru finisaje exterioare, materiale pentru instalaţii, anvelope auto, acumulatori auto, lubrifianţi auto şi alte consumabile auto), iar în exteriorul depozitului, au ars cca. 20 metri cubi cherestea, lambriu PVC şi alte materiale de construcţii.

Salvatorii nemţeni au luptat cu flăcările, care ameninţau şi o construcţie învecinată, aproximativ 5 ore. Nu au fost victime.

Cauza probabilă de producere a incendiului este în curs de stabilire.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.