O familie cu 10 copii din satul Tolici, comuna Petricani,  judetul Neamt, a ramas fara acoperis deasupra capului in pragul iernii, dupa un incendiu devastator produs ieri (28 octombrie) in jurul orei 17. Casa a fost distrusa in totalitate. ”Pompierii de la Detașamentul Târgu Neamț au fost solicitați în jurul orei 16.56 să intervină în localitatea Țolici din comuna Petricani pentru stingerea unui incendiu la o locuință.

La locul intervenției au fost trimise două autospeciale de stingere și o ambulanță SAJ. Primul care a ajuns la locul indicat a fost comandantul Detașamentului de pompieri Târgu Neamț care, după ce a evaluat situația, a mai solicitat încă două autospeciale de stingere și o ambulanță de la SAJ. Proprietarul a anunțat incendiul mai târziu deoarece a încercat să stingă incendiul singur cu mijloace de primă intervenție. 3 adulți și un copil au suferit atac de panică. Aceștia au primit îngrijiri de la echipajele medicale. 2 persoane au fost transportate la spital.

Echipajele de pompieri au ajuns la locul intervenției la ora 17.15. Deoarece în localitate nu există hidranți și nici altă sursă de apă, a fost necesară alimentarea cu apă a autospecialelor la o distanță de aproximativ 6 km. Incendiul a fost localizat și stins de către pompieri. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind ”jar sau scântei căzute din sistemele de încălzire”.

În urma incendiului au ars: acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 450 mp, bunuri din 6 camere de locuit pe o suprafață de aproximativ 200 mp (aparate electrice, obiecte de mobilier, articole vestimentare, documente, bani, centrala termică, scule utilizate în construcții, materiale pentru instalații electrice și sanitare). Au fost deteriorate pardoseala și planșeul din 3 camere” a declarat slt. Irina Popa, purtator de cuvant ISU Neamt.

Dupa necazul care s-a abatut asupra familiei, o ruda cere ajutorul semenilor: ”Aceasta casa pana aseara aceasta casa din care au ramas doar peretii a fost caminul a 10 copilasi. Tatal lor este fratele mamei mele si nu are un venit stabil. Daca doriti sa ajutati sau sa luati legatura cu familia, scrieti-mi. Orice distribuire in grupuri poate fi o mana de ajutor ca acesti copilasi sa poata petrece Craciunul in casa lor. Fii binecuvantat!”, suna apelul Claudiei Marcu, o ruda a familiei.

Ionut CORFU (sursa foto: facebook- Claudia Marcu)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.