O întreagă familie din comuna Borca a rămas fără acoperiș deasupra capului, după un incendiu care a avut loc în noaptea de 28 spre 29 iunie. Deși focul s-a manifestat violent și a distrus casa aproape în totalitate, o icoană cu Maica Domnului a rămas neatinsă, în jurul ei putând fi observate obiecte carbonizate (foto- ISU Neamț). Există confirmarea pompierilor, că icoana nu a fost pusă acolo după lichidarea incendiului.

În data de 29.06.2024, la ora 02:13, pompierii au fost solicitați să intervină în comuna Borca pentru stingerea unui incendiu produs la o casă situată în satul Pârâul Pântei.

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Borca și Garda nr 2 de Intervenție Poiana Teiului.

La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta generalizat la acoperișul unui imobil P+1, cu trei locuințe.

Persoanele din interiorul imobilului s-au autoevacuat, până la sosirea forțelor de intervenție.

Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars acoperișul construcției pe o suprafață de aproximativ 200 mp, izolația exterioară pe o suprafață de aproximativ 100 mp și s-au deteriorat obiecte de mobilier, materiale textile, aparate electrocasnice și tâmplăria din pvc aferentă ferestrelor de la etaj.

Din interiorul construcției au fost evacuate patru butelii.

Patru persoane au fost asistate medical de echipajul SMURD la locul evenimentului: un bărbat de 45 de ani cu ușoare arsuri la nivelul membrelor superioare, un bărbat de 74 ani, o tânără de 15 ani și o femeie de 74 de ani cu atacuri de panică. Niciuna dintre acestea nu au fost transportate la spital.

După stingerea incendiului, pompierii au stabilit cauza probabilă de producere a incendiului ca fiind coșul de fum necuraţat”, a declarat cpt. Irina Popa- ISU Neamț.

I.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.