Un incendiu de proporții a izbucnit în această dimineață la casa parohială a bisericii din satul Cut, comuna Dumbrava Roșie. Focul s-a extins și la alte dependințe și bunuri, inclusiv la o hală a unei firme din apropiere. Din fericire nu au fost victime, însă s-au produs pagube însemnate. La fața locului au fost trimiși 35 de pompieri, iar intervenția a durat 7 ore.

În această dimineață, la ora 05:20 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la casa parohială din localitatea Cut, în comuna Dumbrava Roșie.

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de Detașamentul de pompieri Piatra Neamț (5 autospeciale de stingere, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime și o ambulanță SMURD), Detașamentul de pompieri Roman ( o autospecială de stingere) și SVSU Dumbrava Roșie.

Incendiul se manifesta generalizat la un adăpost pentru animale și o magazie dintr-o gospodărie și la acoperișul casei parohiale (P+E+M), la o anexă gospodărescă (învecinată cu adăposul pentru animale), la acoperișul unei hale de depozitare a unui operator economic.

Până la sosirea forțelor de intervenție din casa parohială s-au autoevacuat o femeie și doi copii. Persoanele nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars: acoperișul casei parohiale (construit din astereală din lemn și acoperit cu tablă) pe o suprafață de aproximativ 400 mp, planșeul din lemn de la 8 camere situate la primul etaj, elemente de tâmplărie din componența ferestrelor, mobilier, aparate electrocasnice, materiale textile, acoperișul anexei (casei parohiale) cu suprafață de 100 mp și aproximativ 200 kg de câlț.

De asemenea au ars magazia din lemn cu bunurile din interior(5 mc cherestea, 0,5 mc lem de foc, 100 kg cereale și adăpostul pentru animale cu suprafața de 40 mp în care se aflau 2 iepuri și 37 de păsări.

Incendiul a cuprins și acoperișul unei hale de depozitare pe o suprafață de aproximativ 10 mp.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric produs de un cablu deteriorat/neizolat corespunzător ce se afla în adăpostul pentru animale. Intervenția a durat aproximativ 7 ore”, a declarat cpt. Irina Popa- ISU Neamț.

I.C. (sursa foto/video- ISU)

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. 35 de oameni aduși în cât timp? 5 autospeciale in cat timp? Daca ar fi fost trimise deodata aceste forțe, pagubele nu arătau așa. Sa iti vină de la Roman masina înseamnă o oră după…deci baza a stat in 3 mașini, a patra fiind pt inaltimi( nu are apă proprie).

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.