Un incendiu izbucnit in aceasta dimineata la Pensiunea Hanul Drumetului din Savinesti, judetul Neamt, a provocat pagube materiale importante in interiorul cladirii. Focul a pornit de la un aparat electrocasnic, potrivit ISU Neamt:

”În această dimineaţă, la ora 05:31, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o pensiune în localitatea Săvineşti, str. Chimiei. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-au deplasat un ofiţer şi paisprezece subofiţeri cu trei autospeciale de stingere, o ambulanţă SMURD(EPA) şi două autospeciale de intervenţie şi comandă din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamţ şi un pompier voluntar din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Săvineşti.

Forţele sosite la locul intervenţiei au constatat că incendiul se manifesta în zona barului din interiorul restaurantului.

În urma evenimentului au fost distruse mai multe aparate electrocasnice, mobilier din lemn, barul de lemn, fiind afectate cca. 25 mp duşumea din lemn, parchetul şi mocheta din două camere de cazare, tavanul din zona barului confecţionat din lemn şi rigips, mai multe băuturi alcoolice şi nealcoolice, două aparate AC, un TV, instalaţia de supraveghere. Din cauza fumului dens, au mai fost afectate spaţiul restaurantului, bucătăriei, casa de scări şi camerele de la etaj pe o suprafaţă de cca. 250 mp.

Împrejurarea determinantă a producerii incendiului a fost ,,aparate electrocasnice lăsate sub tensiune”, se arata in comunicatul ISU.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.