Joi, 06.08.2015, la ora 18:10, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat că a izbucnit un incendiu într-o gospodărie din localitatea Ruginoasa. La locul indicat s-au deplasat un ofiţer şi 16 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman cu trei autospeciale de stins incendii şi o ambulanţă SMURD, precum şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Ruginoasa. Paramedicii au acordat primul ajutor calificat proprietarilor, un bărbat în vârstă de 77 de ani şi o femeie de 74, care au suferit atacuri de panică, fără a-i transporta la spital. La sosirea forţelor,  incendiul cuprindea acoperişul casei şi o bucătărie de vară, existând riscul extinderii către adăpostul pentru animale şi fânăria din gospodărie, dar şi către casa vecină, aflată la numai doi metri de casa cuprinsă de incendiu. Forţele au stins incendiul în limitele găsite, după operaţiuni ce au durat o oră şi jumătate. Au ars acoperişul casei din lemn şi plăci de azbociment, pe o suprafaţă de 130 mp., acoperişul bucătăriei de vară, cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de 100 mp., tâmplăria din lemn a anexei, bunuri electrocasnice, aflate într-o cameră a anexei, şi bunuri depozitate în cealaltă cameră (2500 kg. de grâu şi 1000 kg. de ovăz). Cauza probabilă a incendiului: frigider cu defecţiuni, informeaza lt. Andrei Grancea, purtator de cuvant ISU Neamt.

Un alt incendiu a avut loc joi, 06.08.2015, la ora 14:17, de data aceasta, arzand vegetatia de pe un teren agricol. Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat că a izbucnit un incendiu de mirişte în satul Itrineşti, comuna Mărgineni. La locul indicat s-au deplasat şase subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu o autospecială de stins incendii şi au acţionat timp de o oră pentru a localiza şi lichida incendiul, care a afectat o suprafaţă de aproximativ 30 de mirişte. Cauza probabilă a incendiului: fumatul în locuri nepermise.

1 COMENTARIU

  1. […] Joi, 06.08.2015, la ora 18:10, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat că a izbucnit un incendiu într-o gospodărie din localitatea Ruginoasa. La locul indicat s-au deplasat un ofiţer şi 16 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman cu trei autospeciale de stins incendii şi o ambulanţă SMURD, https://tvmneamt.ro/incendiu-interventie-isu-cu-17-pompieri-la-ruginoasa/ […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.