Actualizare: La ora 15 interventia pompierilor era inca in desfasurare. Arde o  anexa in care era depozitata o cantitate mare de lemn de foc. De aici, focul s-a extins la padurea din imediata apropiere, flacarile manifestandu-se la nivelul litierei pe o suprafata destul de mare, insa este sub control si se lucra la lichidarea lui cu ajutorul lucratorilor silvici si al voluntarilor de la primaria Alexandru cel Bun care a trimis si doua utilaje la locul interventiei. Deocamdata nu a fost stabilita cauza incendiului, insa se pare ca acesta a pornit de la un arbore de vizavi de gospodaria afectata, care a fost incendiat.

Stirea initiala: Un incendiu izbucnit astazi in jurul orei 12:30, s-a extins si exista posibilitatea sa junga la padure. Pompierii ISU Neamt au fost solicitati sa intervina la un incendiu produs la un grajd si la o anexa din satul Scaricica, insa focul a cuprins si o pasune si se extinde inspre padure.

La fata locului au fost trimise initial 3 echipaje de pompieri cu 2 autospeciale, fortele fiind suplimentate in urma cu scurt timp, cu inca 7 pompieri si 2 autospeciale. Au fost alertati si lucratorii de la Ocolul Silvic Vaduri, care urmeaza sa ajunga in zona, anunta ISU Neamt.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.