Actualizare 2: 5 ore a durat intervenția pompierilor. Din păcate, pagubele materiale sunt însemnate. “La ora 08:08, prin apel la 112, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o clădire proprietate privată (fost motel), din orașul Bicaz. Clădirea afectată a fost construită din lemn, cu parter și etaj și are amprenta la sol de aproximativ 400 mp.

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la ISU Neamț, respectiv 4 ofițeri și 23 subofițeri cu 5 autospeciale de stingere, o autospecială de intervenție de la înălțime, și 1 ambulanță SMURD. La intervenție au participat și SVSU Bicaz, SVSU Bicaz Chei, SVSU Bicaz Ardelean, fiecare cu autospecială de stins incendii, IPJ și IJJ.

La sosirea primelor echipaje, incendiul se manifesta la mansarda, podul și acoperișul clădirii cu degajare mare de fum și căldură, având în vedere cantitatea mare de materiale combustibile, inclusiv în elementele de construcție.

Proprietara a suferit un atac de panică și a fost asistată de către echipajul SMURD, refuzând transportul la spital.

Pe timpul misiunii, realimentarea cu apă a autospecialelor s-a realizat de la doi hidranți, ambii amplasați la aproape 2 km de locul incendiului.

Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului timp de aproximativ 5 ore.

În urma evenimentului, pagubele sunt însemnate, respectiv
au ars acoperișul și mansarda clădirii pe o suprafață de aproximativ 780 mp și bunuri materiale. La nivelul parterului au fost deteriorate pardoseala, planșeul și o parte din bunuri. Au fost salvate locuințele învecinate și o parte din bunurile aflate la parterul clădirii.

La locul intervenției a rămas un echipaj de militari cu două autospeciale de stingere și SVSU Bicaz pentru a asigura perimetrul.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al curentului electric (conductor electric defect)”, a transmis ISU Neamț.

Actualizare 1: Intervenția este una dificilă, având în vedere că se manifestă generalizat la nivelul acoperișului, podului, precum și la mansardă. Clădirea este construită din lemn, fapt ce îngreunează operațiunile. Amprenta la sol a construcției este de aproximativ 400 mp, a transmis in urma cu scurt timp, ISU Neamt.

La fata locului acționau la ora 9:30, Detașamentul de pompieri Piatra Neamț cu 4 autospeciale de stingere, o autospecială de intervenție la înălțime și o ambulanță SMURD, împreună cu Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență din orașul Bicaz și comunele Bicaz-Chei Dămuc.

Stirea initiala: Un incendiu puternic a izbucnit in aceasta dimineata la Bicaz, la fostul Motel Bicaz, denumit acum Casa Stroea. Incendiu se manifesta generalizat la nivelul acoperisului cladirii. ”Pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la fostul motel Bicaz din orașul Bicaz. Incendiu se manifestă generalizat la acoperiș pe o suprafață de 250 mp. Intervenția este în dinamică”, a transmis ISU Neamt.

Later EDIT: Incendiul pare a fi unul de proportii. Flacarile se manifesta nu doar la acoperis, ci si la nivelul intregului etaj, unde sunt camere pentru cazare

I.C. (sursa foto: martor)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.