Actualizare stire: “Forţele de intervenţie au localizat şi lichidat incendiul, evitându-se propagarea la casa praznicală şi camera centralei. Focul deschis în spaţii închise – lumânare/candelă – a fost cauza probabilă de producere a incendiului. În urma incendiului a ars biserica din lemn cu suprafaţa de aproximativ 150 metri pătraţi şi bunuri materiale aflate în interiorul acesteia. Pompierii au evacuat din interiorul bisericii o serie de obiecte de cult.”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, Irina Popa.

Stirea initiala: Pompierii ISU Neamt intervin cu 7 autospeciale la un incendiu izbucnit in jurul orei 13:30, la biserica din satul Râșca, comuna Draganesti. ”Incendiul se manifestă în interiorul bisericii și la acoperișul acesteia. Intervin pompierii din cadrul Detașamentului Târgu Neamț cu trei autospeciale pentru stingere, o autospecială pentru lucru la înălțime și o ambulanță SMURD.

În sprijin se deplasează o autospecială pentru stingere și o autospecială pentru lucru la înălțime de la Detașamentul Piatra-Neamț și o autospecială pentru stingere de la Detașamentul Roman”, anuntat ISU Neamt.

Apelul la 112 ar fi fost făcut de un cetățean care se afla in trecere pe lângă biserică. Acesta a relatat că din turla bisericii se degajă fum și se observă și flacără.

La ora redactarii, interventia pompierilor era in desfasurare.

Ionut CORFU (sursa foto: ISU Neamt)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.