Actualizare stire: Incendiul a fost lichidat in jurul orei 15:30. Au ars aproximativ 4 tone de făină de grâu depozitată în 80 de saci. Cauza probabilă de producere a acestui incendiu a fost: scurtcircuit la un conductor electric deteriorat, anunta ISU Neamt

Stirea initiala: Pompierii ISU din Roman, intervin la un incendiu izbucnit in jurul orei 13 la o brutarie de pe str. Ogoarelor, unde ard aproximativ 3 tone de faina. ”Incendiu brutarie in municipiul Roman. Incendiul se manifesta la faina depozitata (aproximativ 3 tone). La locul solicitarii s-au deplasat 3 echipaje de pompieri cu o autospeciala de stingere cu apa si spuma, un autocamion de interventie si o ambulanta SMURD. Nu sunt victime anuntate”, a anuntat ISU Neamt in urma cu scurt timp.

Faina aprinsa de flacari poate exploda, asa cum s-a mai intamplat in urma cu 4 ani la o moara din Brasov, cand s-au inregistrat mai multe victime dupa ce pulberile de faina au explodat. Faina poate deveni explozivă atunci când exista suspensii/praf din acest produs în aer. Este nevoie de doar 50 de grame de praf pe metru cub de aer pentru ca faina să fie inflamabila. Particulele de praf de făină sunt atât de mici încât acestea ard instantaneu, iar un nor de praf de faina poate deveni exploziv.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.