Actualizare stire: Incendiul a izbucnit dupa ce o echipa de muncitori care lucra la dezmembrarea cladirii, a taiat cu autogen mai multe elemente metalice, prinse de grinzi de lemn, fara sa se ia masuri de protectie contra incendiilor. Metalul fierbinte a aprins lemnul vechi, in cursul noptii.

Stirea initiala: O explozie de proportii a fost evitata noaptea trecuta (14/15 iunie) la Faurei, judetul Neamt, dupa ce pompierii ISU au reusit sa evacueze la timp zeci de tuburi de oxigen, dintr-o fosta moara cuprinsa de flacari. ”Sâmbătă, 15.06.2019, la ora 03:26, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu in comuna Faurei sat Budesti la o clădire în care a funcționat o moară.

La locul indicat s-au deplasat cinci echipaje de pompieri militari de la Detașamentul de Pompieri Roman cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă, un autoturism pentru munca operativă și o ambulanță SMURD și un echipaj de la Detașamentul de Pompieri Piatra Neamț cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, încadrate cu 1 ofiter si 19 subofiteri.

Ajunse la fața locului, forțele profesioniste de intervenție au localizat incendiul care se manifesta cu violență la etajele 1, 2 și M ale unei clădiri P+2+M cu o suprafață construită de 700 mp. La parterul clădirii au fost identificate 40 butelii de oxigen, care au fost evacuate” anunta ISU Neamt. La ora 7, misiunea pompierilor era inca in desfasurare.

Ionut CORFU (sursa foto: ISU Neamt)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.