Seara trecută, ISU Neamț a desfășurat un exercițiu la magazinul SUPECO din Piatra Neamț, fiind simulată intervenția autorităților în cazul producerii unui incendiu.

Conform scenariului, la ora 21:00, prin sistemul S.N.U.A.U. „112” Neamţ, dispeceratul unităţii primeşte un apel în care se anunța producerea unui incendiu la un hypermarket din Piatra Neamț. Ajunși la locul solicitării, pompierii au constatat că incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 100 mp, iar în zona se află o victima surprinsă de incendiu, care nu s-a mai putut autoevacua din cauza fumului dens.

Exercițiul a vizat modul de intervenție a forțelor și mijloacelor din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra-Neamț. Astfel, timpul de răspuns, modul de amplasare al tehnicii de intervenție, salvarea unor posibile victime, limitarea și stingerea incendiului, precum și cooperarea cu forțele de intervenție venite în sprijin au fost itemii urmăriți la acest exercițiu.

După finalizarea exercițiului a fost efectuată o activitate de instruire a personalului din cadrul obiectivului, cu privire la regulile și măsurile ce trebuie respectate în zona pe care o deservesc, astfel încât aceștia să fie pregătiți să asigure prima intervenție în cazul producerii unei situații de urgență”, se arată într-un comunicat ISU Neamț.

La exercițiu au participat:

  • Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava” al județului Neamț cu forțe și mijloace de la detașamentele de pompieri Piatra Neamț,(două autospeciale pentru stingere, o ambulanțe SMURD, o autospecială pentru descarcerare, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, și un autoturism de serviciu cu 21 de cadre militare);
  • IPJ Neamț;
  • IJJ Neamţ;
  • C. SUPECO S.A Piatra-Neamț;

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.