Marți, 13.09.2016 la ora 11:39, Dispeceratul ISU-Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, despre izbucnirea unui incendiu la un depozit de rumeguș din localitatea Ceahlău, comuna Ceahlău. La locul intervenției s-au deplasat 7 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de pompieri Tîrgu Neamț – Garda 2 Poiana Teiului cu 2 autospeciale de lucru cu apă și spumă. Pompierii au lichidat incendiul, în urma căruia au ars aproximativ 3 tone de rumeguș și spațiul în care era depozitat. Cauza probabilă a incendiului: autoaprindere.

Tot marti, Dispeceratul ISU-Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, despre izbucnirea unui incendiu la depozitul de furaje a unei gospodării din localitatea Costișa. La locul intervenției s-au deplasat 10 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de pompieri Piatr Neamt cu 2 autospeciale de lucru cu apă și spumă, si o ambulanta SMURD . Pompierii au lichidat incendiul, în urma căruia au ars construcția depozitului de furaje, 1 hectar vegetație uscată și cca 50 ml de gard din lemn. Cauza probabilă a incendiului: foc deschis în spații deschise.

Ieri, nu au lispit nici incendiile de vegetatie.

Unul a avut loc i satul Tîrpești, comuna Petricani. La locul intervenției s-au deplasat 9 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de pompieri Tîrgu Neamț cu 1 autospecială de lucru cu apă și spumă și o ambulanta SMURD. În urma incendiului au ars aproximativ 3 ha de vegetație uscată. Cauza probabilă a incendiului: foc deschis în spații deschise.

Un altul a izbucnit în satul Poiana, comuna Brusturi. La locul intervenției s-au deplasat 6 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de pompieri Tîrgu Neamț cu 1 autospecială de capacitate medie. În urma incendiului au ars aproximativ 3 ha de vegetație uscată. Cauza probabilă a incendiului: foc deschis în spații deschise.

Marți, 13.09.2016 la ora 21:32, Dispeceratul ISU-Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, despre izbucnirea unui incendiu la vegetație uscată în municipiul Roman. La locul intervenției s-au deplasat 10 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de pompieri Roman cu 2 autospeciale de stins incendii. În urma incendiului au ars aproximativ 1500 mp de vegetație uscată, deșeuri de materiale plastice și carton. Incendiul s-a propagat și la o cultură de soia care a ars pe o suprafață de 7000 mp. Cauza probabilă a incendiului: fumatul în locuri neprotejate corespunzător.

Ionut CORFU

sursa: ISU Neamt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.