Un incendiu puternic s-a produs noaptea trecuta la o fabrica de prelucrare a lemnului de pe str. Radu Teoharie din Targu Neamt. O conducta de gaze din interiorul constructiei a pus serioase probleme pompierilor, insa acestia au reusit sa inlature pericolul la timp. Pagubele au fost insemnate. Au ars pe langa acoperisul fabricii si peste 20 mc cubi de lemn. ”Prin apel la 112, în jurul orei 23:25, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui incendiu la o hală a unui operator economic, producător de lemn termotratat, din orașul Târgu Neamț.

La locul solicitării s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Târgu Neamț cu patru autospeciale de stingere, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime și o ambulanță SMURD.

La ajungerea forțelor de intervenție s-a constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă la materialul lemnos din interiorul unui cuptor tehnologic și la acoperișul halei, cu posibilitatea propagării la materialul lemnos depozitat în incinta halei.
Pompierii au localizat și lichidat incendiul în limitele găsite.

Au ars aproximativ 24 mc de material lemnos, 160 mp din acoperișul construcției (construit din astereala din lemn cu învelitoare din tablă) și s-au deteriorat 200 mp din acoperiș.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind efectul termic, ca urmare a unei erori produse în sistemul de monitorizare a cuptorului tehnologic.
Nu au fost victime.

Intervenția a avut un grad ridicat de risc deoarece în interiorul halei exista o conductă de gaz, ce se afla în imediata apropiere a locului producerii incendiului, dar și din cauza fumului degajat”, se arata intr-un comunicat ISU Neamt.

I.C. (sursa foto: ISU Neamt)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.