Interventia pompierilor la incendiul de padure de la Bicaz (pe un versant de langa lacul Izvorul Muntelui) este in plina desfasurare, misiunea fiind foarte dificila din cauza zonei greu accesibile in care se manifesta flacarile. Potrivit ISU Neamt, ar fi 3 focare si toate sunt localizate, deci situatia nu ar fi scapata de sub control.

Viorel Timisescu, reprezentantul Romsilva Neamt, care se afla la fata locului, a declarat pentru tvmneamt.ro ca incendiul s-a produs in 5 locuri diferite si ca sunt indicii care conduc spre ipoteza ca focul a fost pus inentionat.

Fonndul forestier in care s-a produs incendiul apartine unei persoane private (aproximativ 1.000 de hectare) si este in administrarea Ocolului Silvic Borca. Peste o saptamana, padurea respectiva ar fi urmat sa intre in administrarea unui Ocol Silvic privat din judetul Suceava.

Pompierii SVSU Borca si silvicultorii din Borca se indreptau si ei spre incendiul din Bicaz, insa au fost intorsi din drum pentru a interveni la un alt incendiu, in satul Sabasa, comuna Borca, unde arde o suprafata mare de pasune. Este si fond forestier in apropiere, insa cel putin deocamdata, nu exista pericol de extindere.

Un alt incendiu unde se intervine la acest moment (ora 18) este la Petru Voda, pe o pasune care apartine Manastirii. O parte din suprafata afectata apartine Romsilva si exista pericol de extindere la fondul forestier. Revenim.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.