Încep lucrările de modernizare a drumului de acces pe muntele Cozla

Comunicat de presa Primaria Piatra Neamt: Primarul Andrei Carabelea a semnat ordinul de începere pentru lucrările de refacere a drumului de pe muntele Cozla, un obiectiv de infrastructură care, alături de modernizarea punctului de belvedere și Grădina Publică „Nicu Albu” va contribui la diversificarea și dezvoltarea ofertei turistice a orașului. Drumul va fi reabilitat de la punctul de belvedere până în apropiere de stația de telegondolă (la limita ariei protejate).

Lucrările vor cuprinde refacerea profilului transversal al drumului pe toată lungimea sa și reabilitarea sistemului rutier, cu scopul de a crește rezistența la eroziune. Vor fi efectuate și lucrări care să reducă eroziunea solului și riscul de inundare a zonelor locuite din aval de drum. Cel mai important, prin acest proiect vom asigura un traseu de agrement accesibil tot anul pentru pietreni și turiști.

„Avem un oraș minunat, cu locuri spectaculoase și obiective turistice de care trebuie să ne bucurăm și noi, pietrenii, dar și turiștii care ne calcă pragul. Cum fără o infrastructură bine pusă la punct e dificil să facem turism, mă bucur să vă anunț că astăzi încep lucrările la drumul de acces pe muntele Cozla, un punct de atracție semnificativ pentru Piatra-Neamț.” a declarat primarul Andrei Carabelea.

Amenajarea drumului de acces este o investiție realizată cu fonduri de la bugetul local și are o valoare de 3.700.000 lei fără TVA.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.