Municipalitatea s-a apucat de reparat drumul care urcă spre Cercul Gospodinelor.
Se va proceda la asfaltarea unei porţiuni de 300 de metri, de la bază şi până la Colibe. Specialiştii au luat decizia de a fi turnat asfalt până la Colibe deoarece traficul este mai intens în acea zonă.

După mai bine de un an de zile de când a fost scoasă piatra cubică de pe o porţiune din respectivul drum, Publiserv a reluat lucrările, iar edilii din Piatra Neamţ speră ca acestea să fie gata până la venirea sezonului rece. Viceprimarul Dragoş Chitic supraveghează personal şantierul.

Dragos Chitic – Viceprimar Piatra Neamt
„Zilele acestea au început reparaţiile la drumul care urcă pe Cozla. Se fac lucrări de preluare a apelor pluviale pentru a evita problemele cauzate de precipitaţiile abundente şi pentru a proteja locuinţele de pe străzile Ştefan cel Mare şi Ion Creangă – pe partea cu Parcul Zoo şi pe cele de pe străzile Ape Minerale şi Petru Rareş, pe versantul opus. De asemenea se execută reparaţia efectivă a drumului de acces. S-a început de la bază, de la intrarea de pe Ştefan cel Mare. De acolo şi până la Colibe, pe o porţiune de 300 de metri se scoate de tot piatra cubică, se consolidează şi se toarnă asfalt. De la Colibe şi până la Belvedere se completează piatra cubică, iar drumul va fi adus într-o stare corespunzătoare circulaţiei. Se continuă de la Belvedere până la Cercul Gospodinelor, dar anul acesta se merge numai pe partea de întreţinere, pentru că acel tronson necesită consolidare. De la Gospodina şi până la staţia Telegondolă, drumul va fi închis circulaţiei rutiere, şi va fi permis doar accesul auto pentru maşinile de intervenţie care trebuie să ajungă pe pârtie, în sezonul de iarnă. De asemenea se vor realiza lucrări de colectare a apelor. Reparaţiile se fac de către Publiserv, societate a Consiliului Local Piatra Neamţ, iar banii necesari acestei investiţii au fost deja prevăzuţi în bugetul local, la capitolul reparaţii curente drumuri. Noi ne dorim ca lucrarea să se finalizeze până vine frigul”

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.