Lipsa precipitatiilor din ultimele luni, incepe sa-si arate efectele. In comuna Brusturi, jud. Neamt, pompierii au dus ieri pentru a doua oara, apa pentru animale.

”Miercuri, 14.09.2016 la ora 16:19, Dispeceratul ISU-Ambulanţă Neamţ a primit solicitarea, prin apel la „112”, de a efectua o misiune de transport apă menajeră în comuna Brusturi. Misiunea a fost executată de 3 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de pompieri Tîrgu Neamț cu un autocamion de intervenție cu cisternă”, anunta ISU Neamt.

Primarul Daniel Lozonschi a declarat pentru tvmneamt.ro, ca si saptamana trecuta s-a apelat la pompieri, dupa ce nivelul apei din fantani a scazut destul de mult iar oamenii nu-si mai pot permite sa adape animalele, fiind nevoiti sa foloseasca apa doar pentru consum uman, pantru a face economie.

Deocamdata, lipsa apei se resimte doar in satul Târzia, unde ieri au fost duse 7 tone de apa, pentru 12 gospodarii afectate de seceta.

Primarul comunei crede ca si in urmatoarele zile se va apela din nou la ajutor din partea pompierilor, daca nu va ploua.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.