Incep sa se clarifice lucrurile, cel putin in ceea ce priveste locul in care se afla acum preotul Hrisostom Filipescu (staretul de la Schitul Tibucani, jud. Neamt), a carui disparitie din urma cu mai bine de o luna de zile, a tinut cu sufletul la gura o tara intreaga.

Potrivit ultimelor informatii obtinute pe surse de redactia TvmNeamt, pare tot mai plauzibila ipoteza conform careia Hrisostom se alfa intr-adevar in Germania, asa cum s-a vehiculat imediat dupa ce IPJ Neamt a anuntat ca a fost gasit, dar nu doreste sa fie comunicat locul in care se afla si nici sa ia legatura cu vreo persoana.

Sursele noastre spun ca dupa ce a ajuns in Germania, Hrisostom s-a cazat la un hotel din tr-un oras al carui nume nu-l vom face public, unde a folosit servicii de telefonie si internet taxate separat, care nu intrau in pretul cazarii. In sprijinul acestei versiuni sta faptul ca la un moment dat, intr-una dintre postarile sale din perioada imediat urmatoare disparitiei, el spune ca nu mai poate folosi net-ul pentru ca nu mai are roaming. El ar fi plecat din hotel fara plateasca serviciile folosite extra cost, iar personalul a anuntat politistii carora le-a furnizat datele de identificare ale clientului, acestia demarand procedurile de depistare ale rau platnicului.

Nu dupa mult timp de la plecarea din hotel, pe o strada din acelasi oras a fost semnalat un incident violent intre un motociclist si un barbat. Ajunsi la fata locului, politistii au constatat ca barbatul reclamat este acelasi cu cel care a plecat din hotel fara sa plateasca, adica Hrisostom Filipescu. Preotul se deplasa pe jos si provocase un conflict cu un motociclist sau mai multi care se alfau in trafic, manifestandu-se foarte violent. La fel de violent a fost si la sosirea politistilor care au fost nevoiti sa-l incatuseze. Sursele noastre spun ca la momentul incatusarii, Hrisostom striga in gura mare ca este fiul Angelei Merkel, fapt care le-a atras atentia politistilor si a fost condus catre un medic psihiatru. Avand in continuare un comportament specific persoanelor cu tulburari psihice, Hrisostom a fost internat de politisti intr-un Centru de specialitate. Astfel s-a putea explica si de ce au raspuns alte persoane la telefonul lui Hrisostom atunci cand acesta a fost apelat video pe facebook, de catre o familie din Tibucani. Erau angajati ai Centrului. De asemenea, asa se explica si timpul relativ scurt in care a fost identificat de politistii nemteni, dupa ce a fost dat disparut.

In acelasi Centru ar fi si acum Hrisostom, aflandu-se sub tratament. El ar fi fost vazut si vizitat acolo de catre cel putin o persoana din Biserica, pe care ar fi rugat-o sa nu dezvaluie locul in care se afla, mentionand ca pentru o perioada nu vrea sa ia legatura nici macar cu familia sa. Sursele TvmNeamt afirma ca Hrisostom este mai bine, insa are perioade in care reapar starile cu care a ajuns in Centru. Se pare ca el a ales sa plece in Germania pentru ca in perioada in care a activat la Spitalul din Pastraveni, a avut o colaborare stransa cu o fundatie de prestigiu din tara respectiva.

In zilele urmatoare, TvmNeamt va contacta Centrul din Germania si vom incerca sa obtinem acordul lui Hrisostom Filipescu, in vederea purtarii unei discutii telefonice. Preotul este internat sub numele Bogdan Filipescu, Hrisostom fiind numele de calugar.

Mai ramane de clarificat cum a ajuns staretul in starea actuala, daca totul a fost din cauze naturale sau… din alte cazue. Vom reveni.

Ionut CORFU

img

DISTRIBUIȚI

18 COMENTARII

 1. Buna seara,
  Stimata Tvmneamt si stimate domn Ionut Corfu, in ultimul articol din 12/12/2018,ati spus ca veti contacta Centrul din Germania unde se afla Parintele Hrisostom Filipescu si ca veti incerca sa obtineti acordul Parintelui in vederea purtarii unei discutii telefonice.
  Iata ca au trecut aproape doua luni si tacerea s-a instalat si de partea dvs.
  Chiar nu aveti nimic de comunicat?
  ADMIN: Da, ati intuit bine. Uite ca nici pana acum nu s-a reusit stabilirea unui contact cu clinica din Germania. Sunteti dispus sa suportati costurile deplasarii unei echipe de jurnalisti pentru o investigatie in Germania?

 2. Buna seara,
  Imi pare rau, dar nu este vorba de intuitie ci de o simpla constatare privind articolul dvs. din 12/12/2018.
  Iata penultima parte a acestui articol :” In zilele urmatoare , Tvmneamt va contacta Centrul din Germania si vom incerca sa obtinem acordul lui Hrisostom Filipescu, in vederea purtarii unei discutii telefonice”.
  Cu tot respectul, va intreb : “Daca nu ati contactat nici telefonic acest Centru din Germania, asa cum ati
  afirmat, de ce sa va deplasati pentru investigatie la fata locului daca nici fonduri nu aveti?”
  Cred ca unul din atributele unei persoane, jurnalist chiar, ar trebui sa fie aflarea adevarului, adica sa stai neincetat fata in fata cu propria constiinta. Nimic nu este mai bun si mai frumos ca adevarul.
  Cu stima,

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.