Saptamana aceasta s-a dat startul inscrierilor la gradinita. Conform calendarului privind cuprinderea copiilor cu varste intre 3 si 6 ani in invatamantul prescolar, etapa este rezervata inscrierii copiilor nou-veniti, pentru anul scolar 2015-2016. Inspectoratul Scolar Judetean Neamt a primit instiintare de la Ministerul Educatiei sa asigure toate masurile necesare finalizarii pana la data de 1 august 2015 a tuturor procedurilor de inscriere si reinscriere in invatamantul prescolar.

Pentru anul scolar 2015 – 2016, in gradinitele din judetul Neamt sunt disponibile peste 11.000 de locuri atat la program scurt sau la program normal. Potrivit planului de scolarizare intocmit de Inspectoratul Scolar Judetean Neamt, in judet sunt 70 de gradinite, dintre care 51 sunt cu program normal, 18 sunt cu program prelungit, iar o gradinita din judet functioneaza cu program saptamanal.

Potrivit ISJ Neamt, pentru asigurarea transparentei procesului de reinscriere/inscriere, conducerile unitatilor de invatamant prescolar vor afisa, la vedere, pentru toti cei interesati, urmatoarele informatii: capacitatea institutiei (numar de copii pentru care a fost proiectata), numarul de locuri aprobat prin planul de scolarizare pentru anul scolar 2015-2016 (pe grupe de varsta), criteriile generale stabilite de Consiliul de administratie pentru inscrierea copiilor, numarul de copii reinscrisi/inscrisi zilnic (in perioada stabilita) din totalul disponibil. Criteriile generale vor fi aprobate de Consiliul de administratie al unitatii de invatamant si se aplica in baza unor documente doveditoare, prezentate de parintii/reprezentantii legali ai copilului.

Perioadele de inscriere si reinscriere la nivelul fiecarei gradinite si orarul aferent vor fi stabilite de conducerea unitatilor de invatamant. Inscrierile pot continua si dupa data de 1 august, in limita locurilor disponibile. Dupa finalizarea etapei de reinscriere, ocuparea locurilor libere se va face in ordinea descrescatoare a grupelor de varsta, respectiv  grupa mare (copii de 5 ani), grupa mijlocie (copii de 4 ani) si grupa mica (copii de 2-3 ani) si in limita locurilor ramase. Daca este cazul, selectia se face si pe baza criteriilor generale de departajare, pe care gradinitele le aplica atunci cand exista mai multe solicitari decat numarul de locuri, de exemplu apropierea de domiciliul copilului, faptul ca o sora sau un frate al copilului frecventeaza aceeasi unitate, ori existenta unui certificat medical de incadrare in grad de handicap a copilului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.