Aproape 40 de sesizari privind nereguli, s-au inregistrat in judetul Neamt pe parcursul desfasurarii alegerilor europarlamentare de ieri, 26 mai, informeaza IPJ Neamt. In 4 cazuri au fost deschise dosare penale, unul dintre ele, pe numele presedintelui unei sectii de votare de la Pastraveni. ”Politistii nemteni care au avut misiunea de a asigura paza si buna desfasurare a procesului electoral au fost sesizati despre producerea a 39 de incidente electorale (exemplu: introducerea CI de două in fanta tabletei din cauza erorii de soft, 15 cetateni aflati in pelerinaj pentru turism electoral, mai multe cazuri de persoane nemultumite de întrebarea adresata, daca doresc sa voteze si la Referendum si la Europarlamentare, etc ).

Mentionam, în urma verificarilor efectuate NICIO FAPTĂ NU A FOST CONFIRMATĂ ca fiind incidentă legii electorale.

De asemenea, in jud NT au fost inregistrate 4 cauze de natură penala, după cum urmeaza : 3 straini rezidenți in Romania, au votat fiind inscrisi pe listele suplimentare, din verificari reiesind ca ar fi trebuit sa solicite anterior, cu cel mult 60 de zile inainte, cerere de a vota în listele Electorale Speciale.

A patra persoana, un presedinte de sectie al cărui operator a validat votul unei persoane despre care s-a sesizat ulterior ca nu era inscrisa pe listele permanente ale sectiei respective, persoana in cauza fiind indrumata la sectia in care era arondată. În cele 4 cauze au fost demarate cercetari sub aspectul comiterii infractiunii de fraudă la vot”, se precizeaza intr-un comunicat IPJ Neamt.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.