Probabil ca putini spre deloc sunt cei care nu au auzit ca Grecia se afla in fata a ceea ce poate deveni un dezastru. Situatia treneaza de ceva timp si se pare ca se complica tot mai mult. Aseara, ca la un semn, in jurul orei 21, toate posturile centrale de televiziune anuntau in regim de breaking news, cu burti de culoare galbena, cu tonuri si mimica foarte grave ca Grecia este terminata si ca acolo-i un mare dezastru. Adica magazinele s-au golit, benzinariile au terminat stocurile de combustibil si alte astfel de anunturi care curgeau pe banda rulanta si aduceau un pic aminte de evenimentele din `89 cand de la ultimul etaj al televiziunii publice curgeau biletele cu ceea ce astazi se numeste “breaking news”.

Stirile ne-au ingrijorat bine-nteles. Insa… mare surpriza. De dimineata am inceput sa vedem si sa primim pe adresa redactiei, mesaje de la romani care traiesc si muncesc in Grecia si care spun ca habar nu au de unde au iesit asemenea “stiri”, pentru ca acolo, exista ceva ingrijorare si tensiune, guvernul a luat unele masuri pentru a intampina eventuale situatii critice, insa nici vorba de ceea ce ni se prezenta aseara in regim de breaking news. Adica feriboturile circula, exista alimente, magazinele asteapta clienti, sunt oameni in vacanta, etc. Totodata ne-au rugat sa transmitem rudelor celor plecati ca nu este nici pe departe vorba de un colaps al Greciei si oamenii sunt bine-merci, cel putin deocamdata.

Si atunci ne intrebam:

De ce s-a incercat crearea inducerii sentimentului ca Grecia este in colaps si dezastrul a inceput?  Cine are interes sa faca asta? De ce au aparut astfel de dezinformari exact cand se desfasura un miting de sustinere a guvernului elen? Vrea cineva sa ne arate ca viata fara FMI nu exista? Vrea cineva sa ne sperie si sa nu comentam nimic atunci cand FMI dicteaza aratandu-ne ca poate fi si mai rau decat este acuma?

Ionut Corfu

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.