Inculpatul Ionel Arsene, președintele CJ Neamț, condamnat în primă instanță (aprilie 2022) la 8 ani și patru luni de închisoare cu executare, își va afla sentința finală, de Mărțișor. Instanța de la Curtea de Apel Brașov se va pronunța pe 1 Martie asupra pedepsei pe care o va aplica lui Arsene, pentru faptele din cele 3 dosare de corupție, instrumentate de procurorii DNA Bacău. Există și varianta ca sentința să fie alta decât cea din primă instanță, având în vedere că în ultimul timp, Justiția din România a produs multe surprize: achitare, reducerea pedepsei ca urmare prescripției în unul dintre dosare, rejudecare sau chiar refacerea anchetei. În ultimele două scenarii, ar putea interveni prescrierea faptelor din toate dosarele, iar Arsene ar putea scăpa basma curată.

La ultimul termen, cel de ieri, 23 februarie apărătorii lui Arsene au încercat din nou să lungească procesul (în primă instanță au fost peste 40 de termene în aproape 4 ani), folosindu-se de chichițe avocățești, însă judecătorii le-au respins cererea. Conform vestea.net, ”Avocații au încercat în ședința-maraton (vreo 4 ore) să convingă instanță să accepte o nouă expertiză.

„Expertizele multe și dese, cheia marilor succese” a fost leit-motivul care o fi stat la baza cererii prin care avocații au solicitat o expertiză criminalistă care să certifice validitatea înregistrărilor audio, după cum anunță surse neoficiale. Stalilirea expertului, a temelor expertizelor, acceptarea sau contestarea expertizei, poate solicitarea unei contra-expertize ar fi fost o cale vizibilă de a obține amânări peste amânări care să pelungească cu cel puțin încă 1-2 ani acest proces de apel.

Dacă minunăția de expertiză ar fi fost acceptată, probabil că experții ar fi trebuit apoi să muncească din greu (până la trecerea termenelor și pentru Mama Prescripției) să valideze fiecare propoziție pe conceptul voce-om, să demontreze dacă fiecare cuvânt sau silabă (inclusim bâlbele sau înjurăturile/trivialitățile cu verbul „a băga”) aparțin celor menționați în stenograme, dacă „mă-sii” a fost transcris corect ;i orice alt dubiu legitim al unor avocați bine plătiți să obțină un rezultat cât mai favorabil clientului lor. Iar avocații lui Arsene pot fi bănuiți de orice numai că nu ar avea destule dubii și incertitudini nu…

Din păcate, în ciuda „șiragului” (ca să cităm un clasic în viață) de argumente invocate de avocați, aceștia nu au reușit să convingă completul de judecată de justețea demersului”, scrie sursa citată.

Prin urmare, dacă nu se va da un nou termen pentru pronunțare, Arsene își va afla sentința odată cu venirea primăverii. Tot atunci, vor înflori sau se vor ofili (după caz) și ghioceii de pe lângă el.

Minuta instanței:

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

 1. Domnilor ce putem sa spunem, asistam la finalul carierei a ultimului baron din PSD.
  Indiferent de rezultat, “fratele” Ionel se va retrage la Londra, inainte de proces sau dupa.
  In caz de achitare sau rejudecare, la finalul mandatului de la CJ Neamt, se retrage la Londra!
  Pronuntarea sentintei il va prinde tot la Londra, unde va si ramane in caz de condamnare.
  Toate aceste lucruri sunt discutate de mult timp in zona “atelierelor” consacrate, nu degeaba au fost mutate acolo multe lucruri valoroase!
  Acum, ramane de datoria presei din Neamt(si nu numai), sa verifice unde se va afla stimabilul cu 1 saptamana inainte de pronuntarea decizei 😜!
  Cu frățească acoladă, Mihai!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.