La sfarsitul lunii ianuarie, un numar de 18.461 pensionari nemteni vor incasa diferentele cuvenite pentru cresterea indemnizatiei sociale, de la 350 lei la 400 lei. Conform prevederilor Legii bugetului de stat pentru acest an, pensionarii vor beneficia de majorare incepand din luna ianuarie, Casa de Pensii anuntand ca a luat masurile necesare pentru ca plata cuantumului majorat sa se faca incepand cu 23 ianuarie si pana la finele lunii.

Oana Fodor – Purtator de Cuvant CJP Neamt

„In scopul asigurarii, din luna Ianuarie 2015, a platii efective a noului cuantum al indemnizatiei sociale pentru pensionari (400 lei), Casa Nationala de Pensii Publice a intreprins demersurile necesare pentru ca plata diferentei de indemnizatie sociala sa se efectueze in mod centralizat, odata cu cea de-a doua transa de plata a unor drepturi, respectiv plata drepturilor restante. Astfel, cu sprijinul caselor teritoriale de pensii si al institutiilor prin intermediul carora se achita pensiile (S.C. Posta Romana S.A. si bancile partenere), diferentele cuvenite beneficiarilor de indemnizatie sociala, ca urmare a majorarii acesteia de la 350 lei la 400 lei, vor fi achitate pana la sfarsitul lunii ianuarie 2015, incepand cu data de 23 a lunii”

Potrivit Ministerului Muncii, pentru a obtine indemnizatia sociala pentru pensionari, trebuie indeplinite urmatoarele conditii:

•    persoana in cauza sa aiba calitatea de pensionar al sistemului public de pensii, indiferent de data inscrierii la pensie;

•    sa aiba domiciliul in Romania;

•    nivelul cuantumului pensiei cuvenite/aflate in plata sa se situeze sub 400 de lei.

In situatia persoanelor care beneficiaza, prin cumul, atat de unul sau mai multe drepturi de pensie din sistemul public, cat si de pensie din sisteme neintegrate acestuia, precum si de drepturi stabilite si platite de sistemul public de pensii in baza unor legi speciale, la acordarea indemnizatiei sociale se are in vedere nivelul cuantumurilor insumate ale tuturor acestor venituri.

Casele teritoriale de pensii determina din oficiu indemnizatia sociala pentru pensionari, ca diferenta intre cuantumul acesteia si nivelul pensiei cuvenite/aflate in plata stabilita conform prevederilor Legii pensiilor (cumulat, daca este cazul, cu celelalte drepturi platite in baza legilor speciale).

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.