In sedinta de CJ Neamt de maine, 21 aprilie, va fi supus la vot un proiect prin care membrii ATOP Neamț (Autoritatea Teritorială de Ordine Publică) ar urma sa primeasca indemnizatii de 3 ori mai mari, de la 875 de lei in prezent, la 2.500 de lei daca Proiectul va trece de votul consilierilor judeteni, anunta consilierul judetean USR, Laurentiu Cretu.

Deși are o denumire pompoasă, ATOP este un organism din CJ Neamt cu rol consultativ, adica pur decorativ. Consilierii judeteni care fac parte din ATOP, 6 la numar, mai iau si o indemnizatie de 1.000 de lei pentru prestatia lunara de la sedintele CJ Neamt. In acest context, consillierul judetean Laurentiu Cretu acuza ca marirea indemnizatiilor membrilor ATOP este de fapt o forma de rasplata a PSD-istilor pentru consilierii judeteni ascultatori. ”PSD-ului nu îi mai ajung sinecurile, așa că mărește indemnizația membrilor ATOP.

ATOP – Autoritatea Teritorială pentru Ordine Publică – este, în teorie, o instituție cu rol consultativ, care trebuie să vegheze la siguranța publică a nemțenilor. În practică, este un loc călduț, o sinecură numai bună de ținut oamenii fideli aproape.
Cum vremurile pe care le trăim sunt grele pentru toată lumea, Consiliul Județean Neamț a considerat că este cazul să propună mărirea indemnizației pentru membri de la 875 lei la 2500 lei. Brut, ce-i drept. Majoritatea membrilor ATOP sunt deja remunerați, prin prisma funcției și a locului de muncă, pentru activitatea pe care o au aici. Mai pe scurt, sunt plătiți de două ori pentru aceeași muncă.
În urma acestui proiect de hotărâre, membrii ATOP vor avea indemnizații de trei ori mai mari decât valoarea actuală. Însă ne punem o întrebare :
– Oare câți dintre nemțeni, salariați sau pensionari, nu și-au mai văzut veniturile măcar indexate cu rata inflației din 2018 și până astăzi?

Voi vota împotriva acestui proiect la ședința de joi. Risipa banilor publici trebuie stopată, iar remunerațiile plătite pentru membrii acestei autorități sunt încă o dovadă în plus că vechile partide vor să obțină control total asupra banului public pentru interesul personal și de partid”, spune Laurentiu Cretu, consilier judetean USR Neamt.
I.C.
DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Șoseta o face la rupere inainte de a fi legat. Dacă ar avea o bombă nucleară ar da-o. Acum isi baga amantele si ghioceii in posturi sperand ca asa o sa ramana.Nu mai are nimic de pierdut

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.