Autoritatea Electorala Permanenta a facut publice listele cu sumele rambursate celor care au participat la campania electorala pentru alegerile parlamentare.

Andrei Carabelea remarca faptul ca el si Sebastian Burduja (candidati independenti in 2016 pentru Parlamentul Romaniei) sunt cei carora le-au fost rambursati cei mai putini bani, din sumele investite in campania de la parlamentare. Cifrele oficiale ale AEP pot fi vazute in tabelul de mai jos.

In timp ce partidelor politice NU le-au fost rambursate sume cuprinse intre 0,1% si 10% din cele cheltuite in campanie, Carabelea si Burduja au ramas cu jumatate din sume nerambursate:

Iata reactia lui Andrei Carabelea:

O mostră de democrație în România (cifre reale oferite de Autoritatea Electorală Permanentă:
Sebastian Burduja – 50.82%
Andrei Carabelea – 47.48%
PARTIDUL UNIUNEA SALVAȚI ROMÂNIA (USR) -33.68%
PARTIDUL NAȚIONAL LIBERAL (PNL) – 10.76%
CIOCEA ION – 7.53%
PARTIDUL ALIANȚA LIBERALILOR ȘI DEMOCRAȚILOR (ALDE) -3.09%
UNIUNEA DEMOCRATĂ MAGHIARĂ DIN ROMÂNIA (UDMR) – 3.09%
PARTIDUL MIȘCAREA POPULARĂ (PMP) – 1.43%
PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT (PSD) – 0.53%
PARTIDUL ROMÂNIA UNITĂ (PRU) – 0.10%
Independenții conduc în clasamentul AEP după ponderea sumelor nerambursate. Care va să zică cheltuielile independenților nu au corespuns criteriilor obiective și judiciose ale AEP. Se pare că nu numai cheltuielile ci chiar și donațiile primite de independenți ridică semne serioase de întrebare. De exemplu o donație de 950 de lei primită de mine prin intermediul platformei create de Asociația G2 și însoțită de toate documentele cerute de lege a fost invalidată de AEP. Cert este că rambursarea cheltuielilor independenților ar fi pricinuit o gaură serioasă la bugetul de stat. De unde și-ar mai primi PSD, ALDE, PNL, PMP (ș.a.m.d.) subvențiile oferite lunar de AEP. Cât despre cheltuielile lor electorale, constat că banii lor e cinstiți…
Priviți și comparați sumele solicitate la rambursare și cele aprobate de Autoritatea Electorală Permanentă. Democrația în România…” arata Andrei Carabelea, intr-o postare pe pagina sa de facebook.

Sa fie oare o actiune de descurajare a independentilor? Li se plateste o polita celor care nu au vrut sa se inregimenteze politic, facandu-i ”sa fie mai atenti” data viitoare? Nu stim daca si cine va raspunde la aceste intrebari, insa este cel putin ciudat ca tocmai trei independenti sa fie cei care au primit cei mai putini bani inapoi, in timp ce pentru partidele politice, AEP este ”muma”, returnandu-le intre 90% si 99%.

Culmea, sumele pe care trebuia sa le primeasca cei doi nu sunt deloc mari, ba chiar din contra. De exemplu, Carabelea avea de primit 11.000 de lei, din care i-au fost rambursati doar 5.800.

Departe de noi de a victimiza pe cei doi fosti candidati, iar marturie stau articolele noastre in care au fost ”taxati” pentru anumite lucruri, dar fiind vorba de o nedreptate evidenta, trebuie sa o facem cunoscuta opiniei publice, mai ales ca este chiar de dorit ca independentii sa castige teren in Romania.

Tabelul AEP: (poate fi vazut si AICI)

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.