Indrazneste sa crezi! Asa incepeau toate mesajele electorale ale PSD in campania electorala din 2016 cand romanii i-au dat pe mana Parlamentul, implicit guvernarea. Indrazneste sa crezi ca spitale, ca scoli, ca autostrazi, ca drumuri, indrazneste sa crezi ca orice. Si romanii au indraznit sa creada.

Acum indrazneste sa crezi ca Dragnea si Tariceanu, liderii PSD-ALDE nu au alta grija decat sa acorde un statut juridic Casei Regale și statutul de utilitate publică. Proiectul legislativ a fost initiat de cei doi lideri si Consiliul Legislativ a emis astăzi, 21 noiembrie, un aviz favorabil iar proiectul urmeaza sa intre in dezbatere la Senat.

Daca proiectul se tranforma in lege, Casa Regală ar avea un conducător care ar fi asimilat onorific șefului de stat și are privilegiile de care se bucură un șef de stat. Adica Dragnea si Tariceanu, in timp ce tara e la pamant, nu au alta grija decat bunastarea lui Mișu caruia unii îi spun rege. Dupa trecerea lui la cele vesnice (daca n-o fi trecut deja), cel  mai probabil, de aceste privilegii se va bucura actorasul ratat Radu Duda. Adica o dudă va fi asimilat sefului statului roman. Ce ar putea fi mai frumos de atat pentru o Romanie ingenuncheata.

Asa-zisa casa regala (si Cioaba zice ca are casa regala) va deveni institutie publica asa cum este un minister sau un Consiliul Judetean. Si pentru trantorii care s-au invatat sa traiasca regeste (cum altfel, daca-si zic regi) pe banii nostri va fi prevazut un buget anual, care poate varia in functie de proiectele pe care casa de lipitori le dezvolta pentru a promova Romania. Adica un fel de act aditional prin care se lasa loc de bagat bani si mai multi fata decat prevede bugetul anual.

Cretinătatea nu se opreste aici. Palatul Elisabeta va rămâne în folosința casei regale (stiu ca se scrie cu majuscule) pentru următorii 49 de ani iar Guvernul va suporta costurile și pentru staff-ul Casei Regale, aproximativ 20 de angajați permanenți.

Si cine stie daca nu cumva acesta e doar inceputul si lipitorile nu vor avea pretentii si mai mari, cum ar fi revendicarea de paduri, lacuri, orase si comune intregi, ca doar ei vor fi o institutie, nu-i asa?

Deci un scuipat mai mare pe obrazul prostilor de romani nici ca se putea. Daca in 2003, lipitorile cu sange albastru au păpat cam un milion de euro pentru un pretins lobby ca sa intram in NATO, oare ce buget le vor da acum Dragnea si Tariceanu.

Abia ăsta este motiv de iesit in strada. Nu se poate o nemernicie mai mare. Baietii aia care pe timpul dicaturii comuniste au primit purcoaie de bani de la regimul ceausist ca sa traiasca bine mersi in Elvetia, acum au pretentii sa îi tinem tot noi, tot pe banii nostri si chiar sa le platim angajatii, pentru ca ei au nu stiu ce titluri, nu le place munca si le place sa li se zica Maria Sa sau Principe. Incredibil cat de prosti ne cred si lipitorile regale dar si Dragnea- Tariceanu.

Celor care mai cred in povesti cu regi si printese si in anacronica sugativa denumita pompos casa regala, le amintesc faptul ca Mișu semna la Budapesta in 16 iunie 1989 o declaratie prin care Transilvania era declarata ”spatiu de complementaritate”,  adica sustinea independenta acesteia. Cu alte cuvinte, facea jocul ungurilor inr-un act de tradare nesimtita a Romaniei pe banii careia el si camarila sa vor acum sa traiasca in lux.

Tot Mișu este si cel care in 1944 a tradat Romania si a abandonat armata romana in fata rusilor, zeci de mii de militari romani devenind prizonieri, cei mai multi pierind in lagare. Tot din acel moment, Romania a devenit un fel de colhoz rusesc si a cazut prada regimului comunist. Pentru asta, la ordinul lui Stalin, Mișu a fost recompensat cu „Ordinul Victoriei Sovietice” si a primit in dar un avion.

Si acum vine Dragnea si cu Tariceanu sa ne buzunareasca pentru luxul lui Misu. Bravo! O marsavie mai mare nici ca se putea. Indrazneste sa crezi n-ai drumuri, nu ai spitale, medicii fug din tara, politistii trag cu prastia dupa infractori, aproape jumatate dintre copiii Romaniei traiesc in saracie, se jefuiesc padurile, DNA face politie politica, iar ca raspuns la toate astea, vei plati milioane de euro pe an pentru niste regi, printi si printese inchipuite.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Bravo, Ionuț Corfu, un articol excelent! Lobby sa intram în nato… când nato abia aștepta să fie cat mai aproape de ruși… De ce n-au făcut lobby sa intram in schengen? Nu fac nimic, stau cu mâna întinsă ca țiganii la biserica, sunt asistați social de lux…iar de fsn cu toate derivatele ulterioare până în prezent la psd…nu vreau sa aud din 1992… Sănătate, felicitări, Ionuț Corfu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.