Actualizare: Imagini de la intrare pe drum dinspre Durău (sursa video: martor)

Stirea initiala: Inevitabilul s-a produs. Drumul Axial Durau- Izvorul Muntelui este blocat la aceasta ora pe ambele sensuri de mers, dupa ce aluviunile de pe torentii ramasi necorectati, au ajuns pe carosabil in urma ploilor cazute in ultimele ore. Mai multe masini sunt blocate. Carosabilul este blocat si de arbori cazuti. ”DJ155F (drumul axial Bicaz – Durău) este blocat pe ambele sensuri de mers. (mai multe autoturisme sunt blocate din cauza aluviunilor și arborilor căzuți)”, a anuntat ISU Neamt la ora 18:45.

Drumul respectiv este in administrarea CJ Neamt, insa din ratiuni electorale, a fost inaugurat de Arsene si dat in folosinta desi inca este un santier in lucru si la ora actuala. Tot din ratiuni electorale (alegeri locale 2020), s-a trecut direct la reabilitarea drumului, desi zeci de torenti au ramas neamenajati (necorectati). Astfel, la o ploaie mai serioasa, apa de pe versanti ajunge pe drum existand riscul (asa cum s-a intamplat si astazi) ca tot ce s-a construit pana acum sa fie distrus. Tvmneamt a atras atentia inca de anul trecut asupra acestor riscuri. Vezi Axialul- o nouă falsă inaugurare, în scop strict electoral. Sau cum se aruncă în vânt, banii publici

Ploile au creat probleme in mai multe locuri de pe Valea Muntelui, unde populatia a fost avertizata prin sms Ro Alert: ”În comuna Ceahlău anexa Poieni un podeț s-a rupt pe un drum comunal, o mașină este inundată, o curte inundată, posibil 30 gospodării izolate. Misiune degajare arbore căzut peste DJ155F, în comuna Ceahlău, sat Durău, sunt blocate în trafic 5 autoturisme. Intervine un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare de la Garda nr. 2 de intervenție Poiana Teiului. Pe muntele Ceahlău sunt persoane care solicită ajutor. Intervine Salvamont”, a mai transmis ISU Neamt in ultima ora.

Later EDIT: Imagini de la intrare pe Axial dinspre Durău (sursa foto: ISU Neamt). Dupa cum se poate observa, drumul este distrus.

 

 

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.