Semnalele de alarma lansate de tvmneamt.ro in mai multe randuri anul trecut (2018), din pacate s-au adeverit. DN 15 (Bicaz- Poiana Largului) s-a surpat, iar drumul a fost inchis traficului rutier de la ora 6 pana la ora 9, potrivit IPJ Neamt.

sursa foto: ISU Neamt

Surparea s-a produs la 1km de la Poiana Largului spre Bicaz, in locul despre care tvmneamt.ro anunta anul trecut ca o poate lua cu totul la vale in orice moment (Vezi AICI articolul din 2018Dezastru! Un sens întreg s-a surpat pe drumul Bicaz- Poiana Largului. Județul Neamț, abandonat de autorități)

Foto- asa arata drumul in urma cu un an

In aceasta dimineata, torentul care ar fi trebuit sa treaca pe sub drum, fiind blocat de resturile de la surparea din urma cu un an, a luat-o pe deasupra drumului, fiind distrus mai mult de un sens de mers.

Traficul rutier a fost complet intrerupt, iar in urma cu scurt timp, dupa indepartarea aluviunilor a fost reluat pe ce a mai ramas din sensul care nu a fost rupt de ape. S-a impus o noua restrictie de tonaj, greutatea maxima admisa fiind acum de 3,5 tone. In mod normal, traficul rutier ar fi trebuit sa ramana inchis pentru toate vehiculele, cel putin pana cand la fata locului ar fi ajuns niste specialisti care in urma unor studii ar trebui sa stabileasca daca se mai poate circula in siguranta pe bucata de drum ramasa, sau nu.

In orice, caz, autoritatile si-au aratat inca o data masura incompetentei totale, iar la aceasta ora, seful DRDP Iasi ar fi trebuit sa aiba demisia pe masa, la fel si prefectul judetului Neamt, pentru ca de un an de zile tine ascuns faptul ca DN 15 este pericol public.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.