Primarul Dragos Chitic este foc si para dupa ce ieri (2 octombrie) o firma a depus o contestatie la licitatia pentru administrarea Pietei Centrale care a fost castigata de URBAN SA. Acest lucru inseamna ca se blocheaza din nou redeshiderea pietei, dupa ce aceasta a fost refacuta, se anunta intr-un comunicat la Primariei Piatra- Neamt

Intr-un comunnicat de presa, Chitic reproseaza situatia in care s-a ajuns, consilierilor locali PSD-ALDE, pentru ca nu au fost de acord de la inceput ca piata sa fie data in administrare direct catre URBAN pana la organizarea unei licitatii. La vremea respectiva, Dragos Chitic anticipa ca se poate ajunge la situatia de astazi, daca o firma va depune constestatie. Primarul crede ca piata va putea ramane inchisa in continuare luni de zile, sau chiar ani si anunta ca va convoca in fiecare saptamana cate o sedinta de Consiliul Local in care va cere aprobarea redeschiderii pietei. Totodata, Chitic declara ca va sesiza si institutiile statului.

Trebuie precizat ca fiind vorba despre un bun de patrimoniu orice Hotarare in privinta pietei are nevoie de doua treimi din voturile consilierilor locali, deci si de o parte din cele ale consilierilor PSD-ALDE.

Comunicat Primaria Piatra- Neamt:

”În urma notificării depuse de către una dintre firmele participante la licitația pentru serviciul public de administrare, întreținere și exploatare a Pieței Centrale Agro Alimentare Sf. Gheorghe din Municipiul Piatra-Neamț, primarul Dragoș Chitic declară următoarele:

„Este inadmisibil ca din cauza deciziilor politice iresponsabile ale consilierilor locali de la PSD și ALDE Piața Centrală să rămână chiar și după șapte luni de la finalizare acesteia închisă,  fără a putea estima astăzi un termen în care sa va deschide.
Luni, 2 octombrie, după amiază a fost depusă o notificare la licitația pentru administrarea obiectivului, ceea ce poate face ca piața să rămână închisă alte câteva luni, dacă nu, chiar ani. Domnilor consilieri PSD  și ALDE, constat cu surprindere că nu vă pasă deloc de acest oraș și de oamenii care v-au trimis în Consiliul Local.

Sunt șapte luni de zile de când vă opuneți în mod constant acestei deschideri, fără argumente logice, iar uneori cu motivații hilare. Manifestați în acest mandat dispreț total față de oraș și față de pietreni. A venit frigul și prin deciziile voastre faceți ca pentru a treia iarnă consecutiv activitatea din zona pieței să se desfășoare în condiții total improprii atât pentru comercianți, cât și pentru clienți.
Voi convoca în fiecare săptămână câte o ședință de Consiliu Local în care vă voi cere să aprobați deschiderea pieței, să vă asumați și să dați explicații pietrenilor  de ce acest obiectiv rămâne închis.

Voi informa instituțiile statului competente despre faptul că nu aprobați deschiderea ei de șapte luni, iar pietrenii nu pot beneficia de o investiție făcută din bani publici. Primăria Municipiului Piatra-Neamț pierde în fiecare lună bani la bugetul local, iar clădirea pieței riscă să se degradeze și să trebuiască cheltuiți alți bani pentru a o putea deschide.”

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.