Polițiștii nemțeni au acționat în vederea identificării persoanelor neautorizate care dețin, în scop de comercializare, materiale pirotehnice

La data de 20 decembrie a.c., polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au depistat, în flagrant delict, un bărbat de 48 de ani, în timp ce oferea spre comercializare unui minor, în vârstă de 15 ani, din Piatra Neamț, obiecte pirotehnice a căror deținere este interzisă.

De asemenea, la data de 21 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț, au surprins în incinta unei societăți economice, o femeie de 52 de ani, din Piatra Neamț, în timp ce oferea spre comercializare unui minor în vârstă de 11 ani, din Gârcina, materiale explozibile din categoria P1.

***

La data de 21 decembrie a.c., polițiștii de investigații criminale împreună cu sprijinul celor de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Roman, au acționat în vederea identificării persoanelor care dețin și comercializează, fără drept, materiale pirotehnice.

Astfel, pe o stradă din Roman, polițiștii au depistat o femeie de 59 de ani, care deținea în vederea comercializării, articole pirotehnice. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că aceasta nu deține documente legale de provenienţă.

Întreaga cantitate de materiale pirotehnice a fost ridicată, în vederea continuării cercetărilor, iar față de cele trei persoane polițiștii continuă cercetările pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

ATENŢIE!

Este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului.

Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.

De asemenea, comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 şi P1 (altele decât cele de divertisment şi articolele pirotehnice de scenă, care prezintă un risc scăzut)  către persoane cu vârsta sub limita prevăzută de lege, respectiv 18 ani, precum şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

sursa: IPJ Neamt

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.